Dobivenim sredstvima od Ministarstva kulture POU Slatina će urediti “Malu art dvoranu”

Održana izborna skupština DVD-a Donji Meljani: Zlatko Borovec novi predsjednik
19/02/2017
Dario Kovač novi je predsjednik Pčelarske udruge “Lipa” Slatina
19/02/2017

Dobivenim sredstvima od Ministarstva kulture POU Slatina će urediti “Malu art dvoranu”

Na natječaj Ministarstva kulture javne potrebe u kulturi, investicijske potpore, Pučko otvoreno učilište Slatina prijavilo je projekt „Europa u Slatini“.

Kako u potkrovlju POU Slatine postoji neiskorišten učionički prostor, od njega će se preurediti „Mala art dvorana“. POU Slatina za to je od Ministarstva kulture dobilo 100.000,00 kn.

„Mala art dvorana“ bit će novi javni prostor u Slatini namijenjen promicanju audiovizuane djelatnosti. To će biti gradski prostor za edukaciju i konzumaciju kulture. Neklasičnim kino ambijentom, prikladnim foteljicama i stolovima u dvorani, bit će otvoreno ne samo projekcijama, već i predavanjima, konferencijama i raznim kulturnim druženjima. Želja nam je da nova dvorana za 40 osoba bude djeci i mladima prostor gdje će oni rado boraviti, puno toga naučiti kreativno se izražavati, pogledati zanimljive dokumentarne, kratke, eksperimentalne te igrane filmove te o njima moći slobodno raspravljati.

O potrebi ove dvorane govori i podatak da zbog mnogih blockbustera mladi ni ne čuju za prekrasne europske filmove, nemaju prigodu pogledati dokumentarne filmove, a ovim bi projektom Europa došla i u naš prostor. Dvorana će se opremiti potrebnim zvučnim sustavom, kino platnom i ostalom opremom.

Pučko otvorenu učilište Slatina nositelj je i partner u brojnim projektima kojima pokušava pridonijeti kulturnom životu svoga grada, ali i cijele Virovitičko-podravske županije.(POU Slatina)

 

Skip to content