Održana izborna skupština DVD-a Donji Meljani: Zlatko Borovec novi predsjednik

Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlenike Grada Slatine
17.02.2017.
Dobivenim sredstvima od Ministarstva kulture POU Slatina će urediti “Malu art dvoranu”
19.02.2017.

Održana izborna skupština DVD-a Donji Meljani: Zlatko Borovec novi predsjednik

Ove subote u mjesnom domu u Donjim Meljanima je održana 63. redovna izborna  skupština DVD-a Donji Meljani.

Među brojnim članovima DVD-a Skupštini su prisustvovali i brojni gosti među kojima su bili i gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine Kruno Fabijanac, predsjednik DVD-a Slatina Dragan Medvedović te predsjednici i članovi drugih DVD-a sa područja zajednice.

Prije početka zasjedanja Skupštine gradonačelnik Ivan Roštaš podijelio je ruže koje su članovi DVD-a Donji Meljani u znak zahvalnosti za podršku u radu  DVD-u pripremili za članice DVD-a.

Iscrpno izvješće o radu u 2016. godini iznio je tajnik DVD-a Petar Uher istaknuvši da su skoro sve aktivnosti održane prema planu. Članovi DVD-a su sudjelovali u čuvanju Isusovog groba u crkvi sv. Barbare u Sladojevcima, provedeni su liječnički pregledi i pripreme za vatrogasna natjecanja, za blagdan sv. Florijana članovi DVD-a su sudjelovali na svetoj misi u Sladojevcima…Na gradskom natjecanju muška A ekipa osvojila je prvo mjesto, muška B ekipa drugo mjesto, žene A ekipa drugo mjesto, žene B ekipa drugo mjesto, djeca muški treće mjesto i djeca ženska treće mjesto. Po broju natjecatelja DVD Donji Meljani su bili među najzastupljenijima na Gradskom natjecanju. Povodom obljetnice pogibije bivšeg zapovjednika DVD-a Tomislav Čolak-a delegacija DVD-a je u sjećanje na njega položila  cvijeće i zapalila svijeće na njegov grob. Završna aktivnost u godini je bila organizacija dočeka Nove godine koju je DVD organizirao po prvi put i za koju se nadaju da će zaživjeti i u buduće.

Sva izvješća za 2016. te plan rada i financijski plan za 2017. godinu su prihvaćeni jednoglasno.

Skupština je nakon prihvaćanja izvješća za novog predsjednika DVD-a Donji Meljani izabrala Zlatka Boroveca, a za  zapovjednika je ponovno izabran Josip Borovec.

Novom vodstvu su čestitali  prisutni gosti počevši od predsjednika DVD-a Sladojevački Lug Danijela Kramarića, predsjednika DVD-a Slatina Dragana  Medvedovića i predsjednika Vatrogasne zajednice grada Slatine Krune Fabijanca.

Novom vodstvu DVD-a je čestitao  i gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš pritom najavivši projekt proširenje ceste i izgradnje nogostupa  koji će povećati sigurnost u prigradskim naseljima Donji Meljani i Bistrica. Također je naglasio da je izgrađena projektna dokumentacija i  izvađena građevinska dozvola za projekt obnove i rekonstrukcije  mjesnog doma koji će se kandidirati na Mjeru 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti i povezanu infrastrukturu,  te da će prema skupljenom broju bodova  ovaj gotovo 6 milijuna kuna vrijedan projekt vrlo vjerojatno biti odobren. Gradonačelnik je spomenuo i rasvjetna tijela koja će Donji Meljani uskoro dobiti na nekoliko  važnih  lokacija u naselju. Sve to će pridonijeti povećanju kvalitete života i povećanju sigurnosti u  Donjim Meljanima, a to je upravo ono čemu teži i DVD Donji Meljani.(mt)

 

Skip to content