Dječji forumi Mladost i Osmijeh predstavili Slatinu na Susretu Dječjih foruma Hrvatske

Likovna kolonija: “Slatinske slike” za Dan grada Slatine
25.08.2018.
GRAS organizirao Okrugli stol „Zaposli se i ti!“
27.08.2018.
Likovna kolonija: “Slatinske slike” za Dan grada Slatine
25.08.2018.
GRAS organizirao Okrugli stol „Zaposli se i ti!“
27.08.2018.

Dječji forumi Mladost i Osmijeh predstavili Slatinu na Susretu Dječjih foruma Hrvatske

U Poreču je od 24. do 26. kolovoza ove godine održan 20. susret Dječjih foruma Hrvatske na temu “Dječji forumi u prilog promicanja socijalne uključenosti te očuvanje nacionalnog i lokalnog identiteta”, a na kojemu su sudjelovali i predstavnici Dječjeg foruma Mladost koji djeluje pri OŠ Eugena Kumičića s voditeljicom Elvirom Vujčić i predstavnici Dječjeg foruma Osmijeh koji djeluje pri OŠ Josipa Kozarca s voditeljicom Agatom Bočkai.

Susret je održan u odgojno obrazovnom i rekreacijskom centru Virc pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Udruge gradova, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Grada Poreča i Zvjezdarnice Višnjan, a u partnerstvu s VIRC-om i Zvezom prijateljev mladine Maribor.

Predstavnice DF Mladost bile su: Lana Brdarić, Gala Brunović i Hana Jukić, a predstavnice DF Osmijeh bile su: Matea Mihaljević, Tea Mihaljević i Lara Karanči.

Svaki Dječji forum nastupio je pred prisutnima s temom, odnosno prezentacijom svoje najuspješnije aktivnosti/akcije vezane uz temu samog projekta “Dječji forumi u prilog promicanja socijalne uključenosti te očuvanja nacionalnog i lokalnog identiteta”.
Dječji forum Osmijeh prezentirao je Matkanje, a Dječji forum Mladost Kriskindle, običaje slatinskog kraja.

Slatinski Dječji forumi predstavili su se i vrlo bogatim info punktom “Korakom do znanja o nacionalnom i lokalnom identitetu”. Izložili su predmete, suvenire, hranu, video materijale, ručno rađene stolnjake i prekrivače i druge predmete iz slatinskog kraja bogatog tradicijom i kulturom.
Prikupljanju predmeta za izložbu uključili su se Grad Slatina i gradonačelnik Denis Ostrošić sa suradnicima, Slastičarnica Tena, Turistička zajednica Grada Slatine, Školske zadruge Zalathnuk i Sekvoja te roditelji i kolege učitelji.

U pretrpanom rasporedu raznim aktivnostima našlo se vremena u okviru bogatog programa Susreta forumaša i za posjet Zvjezdarnici Višnjan.

Odlazak slatinskih ekipa na Susret Dječjih foruma Hrvatske organiziran je uz podršku i financijsku potporu Grada Slatine u okviru Projekta „Dječja participacija u gradu Slatini u 2018.“ temeljem Odluke o odobravanju financijskih sredstava za financiranje programa i projekata udruga iz ostalih društvenih djelatnosti za 2018. godinu. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content