Likovna kolonija: “Slatinske slike” za Dan grada Slatine

Prvi dan obilježavanja Dana grada zaključen Čistom peticom
25.08.2018.
Dječji forumi Mladost i Osmijeh predstavili Slatinu na Susretu Dječjih foruma Hrvatske
27.08.2018.
Prvi dan obilježavanja Dana grada zaključen Čistom peticom
25.08.2018.
Dječji forumi Mladost i Osmijeh predstavili Slatinu na Susretu Dječjih foruma Hrvatske
27.08.2018.

Likovna kolonija: “Slatinske slike” za Dan grada Slatine

sdr

Slatinski likovni klub redovito svake godine povodom Dana grada organizira Likovnu koloniju imena “Slatinske slike”, a ovogodišnja “Slatinske slike 2018” na kojoj se uz domaćine okupilo četrdesetak gostiju slikara i umjetnika, organizirana je pod pokroviteljstvom Grada Slatine.
Umjetnici iz desetak klubova, kao i slikari „slobodnjaci“ pristigli su iz 14 mjesta u Hrvatskoj, odnosno iz Donjeg Miholjca, Osijeka, Darde, Čepina, Josipovca, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Popovače, Pitomače, Virovitice, Suhopolja, Daruvara, Đakova i Belišća.

Kako smo doznali članovi slatinskog kluba i gosti iz ostalih hrvatskih likovnih klubova  već godinama surađuju i putuju jedni drugima na susrete odnosno izložbe, likovne radionice i likovne kolonije.
Tema ovogodišnje likovne kolonije bila je slobodna no neki su odlučili koristiti motiv Slatine na svojim radovima, a slikarske tehnike bile su uglavnom ulje, akril i pastel.

Na samom početku nazočne je pozdravio predsjednik SLIK-a Josip Gribl, a potom im je dobrodošlicu u Slatinu zaželio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić.

Prema riječima predsjednika SLIK-a Josipa Gribla, nastali radovi ostat će u fundusu kluba, a dio njih bit će doniran za organiziranje humanitarnih akcija, što inače Slatinski likovni klub redovito čini.

SLIK trenutno broji 19 članova koji se na svojim radionicama okupljaju u novim iznajmljenim prostorijama iznad knjižare Panona koje je osigurao Grad Slatina uz čiju potporu je na taj način omogućen daljnji rad kluba, budući da je stjecajem okolnosti SLIK ostao bez dosadašnjeg prostora u zgradi slatinske Šumarije.
Predsjednik Gribl ovom je prigodom izrazio riječi hvale Gradu Slatini na svoj pruženoj podršci, te naglasio problem nedostatka galerijskog prostora u Slatini u kojemu bi mogli organizirati izložbe kako vlastite tako i gostujuće, iako su likovni uradci članova SLIK-a dostupni slatinskoj publici u pojedinim ustanovama u gradu.
Slatinski likovni klub SLIK inače je od osnutka, svojim aktivnostima uveličao brojne manifestacije u gradu, te predstavljao likovno stvaralaštvo Slatine u mnogim drugim mjestima, što će svakako i dalje nastaviti činiti. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content