Dječje Gradsko vijeće Grada Slatine održalo sjednicu
10/02/2018
Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Gradske razvojne agencije Slatine
12/02/2018

DVD Bakić održao redovnu godišnju Skupštinu

U nedjelju 11. veljače Dobrovoljno vatrogasno društvo Bakić održalo je redovitu godišnju Skupštinu na kojoj je uz mnogobrojne goste prisustvovalo 55 članova društva.
Predsjednik DVD-a Bakić Leo Podboj nakon što je pozdravio članove i vatrogasnu mladež DVD-a Bakić, predstavnike prijateljskih DVD-a i goste; privremenog pročelnika stručne službe Grada Slatine Krunoslava Šaraboka, predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Slatine Branka Beloševića, tajnika VZGS Dragana Medvedovića, zapovjednika DVD-a Slatina Josipa Mikića, predsjednika DVD-a Sladojevci Josipa Vajnhala i predstavnika DVD-a Kozice Josipa Podboja, podnio je izvješće o radu u protekloj godini, te iznio plan rada za 2018. godinu.
Uz redovite aktivnosti Društvo će nastaviti s osposobljavanjem i obučavanjem kako postojećih tako i novih članova, kojih je od danas za četiri više, te se posvetiti radu s mladima i sudjelovati na svim vatrogasnim natjecanjima. Također je nakon vanjskog uređenja Vatrogasnog doma u planu i daljnje unutarnje uređenje gdje će se dvije postojeće sale izbijanjem zida spojiti u jednu veliku koja će imati veću funkcionalnost.
S financijskim poslovanjem društva nazočne je upoznao blagajnik Josip Seikora. Prihod je u prošloj godini bio 40.942,64 kune, a planirani prihod za ovu godinu 45.381,75 kuna, rashodi su cca. 26.000,00  iz čega je vidljiva velika ušteda sredstava kako bi se mogla organizirati velika obljetnica, naime iduće godine DVD Bakić slavi 90 godina postojanja i rada. Sva su izvješća jednoglasno prihvaćena.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Slatine Branko Belošević uručio je spomenice zaslužnim vatrogascima DVD-a Bakić za 10 dogina rada Marku Hamačeku i Mariju Colariću.

Tajnik Vatrogasne zajednice Grada Slatine Dragan Medvedović uručio je diplome za stjecanje zvanja vatrogasac, a koje su zaslužili: Leo Podboj, Dino Beneš, Marko Tkalčić, Matej Medved, Danijel Vilk i Antonio Rogović.
Ujedno je uputio čestitke Društvu na uspješnom radu u protekloj godini, te upoznao nazočne kako je VZGS donijela Odluku o kupovini opreme za svih sedam DVD-a, tako da će i DVD Bakić idući tjedan dobiti jedan komplet zaštitnog vatrogasnog odijela, čizme i rukavice što je iznos od 5.300,00 kuna po kompletu. Pohvalio je predsjednika DVD-a Bakić Lea Podboja koji je inače najmlađi predsjednik na području slatinske Vatrogasne zajednice, što je u rad DVD-a uspio uključiti nove mlade snage.

Čestitke na radu u protekloj godini uz velike pohvale i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju članovima DVD-a Bakić uputili su predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Slatine Branko Belošević predsjednik DVD-a Sladojevci Josip Vajnhal i predstavnik DVD-a Kozice Josip Podboj, dok je Zlatko Srbić pohvalio rad vatrogasaca posebice članova DVD-a Bakić i zahvalio im na uspješnoj intervenciji i nesebičnom angažmanu na gašenju požara koji je imao prošle godine.

U ime Grada Slatine nazočne je pozdravio privremeni pročelnik stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok pohvalio je veliki odaziv članova kako aktivnih, tako i starijih, a posebice djece koja su nada za nastavak tradicije ovog vatrogasnog društva. Istaknuo je kako će Grad Slatina i dalje određenim sredstvima financirati i podržati rad DVD-a Bakić ali naravno i svih ostalih DVD-a na slatinskom području.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content