Završna konferencija projekta “Ojačani kapaciteti – bolji rezultati”
24.04.2015.
HVIDR-a Slatina održala redovnu izvještajnu sjednicu
26.04.2015.

Dan škole SŠ Marka Marulića

Srednja škola Marka Marulića u Slatini raznovrsnim je višednevnim programima i aktivnostima obilježila Dan Škole. Program je završio svečanom sjednicom, kulturno-zabavnim programom i kvizom znanja. Okupljene goste, uzvanike, kolege profesore i učenike tom je prigodom pozdravio ravnatelj Darko Špoljarić. Rezimirajući aktivnosti škole u prošlogodišnjem razdoblju istaknuo je uspjehe učenika, njihovih mentora i profesora na brojnim natjecanjma.

Srednja škola Marka Marulića sudjelovala je na svim županijskim natjecanjima, nekoliko međužupanijskih i državnih. Učenica Gordana Borotić pod vodstvom profesorice Željke Korlević na Državnom se natjecanju iz matematike plasirala na deseto mjesto, a na Državnoj smotri simuliranih suđenja koja su dio učenja i stjecanja kompetencija iz građanskog odgoja, tim slatinske škole nastupio je pod vodstvom profesora Zorislava Jelenčića, jednini iz Slavonije. Špoljarić je istaknuo i uspjehe školskih sportaša uputivši svima čestitke na postignutim uspjesima.

Dodajmo tomu da je u vrijeme školske proslave još troje učenika sudjelovalo na natjecanjima i ostvarilo zapažene rezultate. Na Državnom natjecanju iz filozofije maturantica Marina Žagar plasirala na sedmo mjesto (mentor profesor Robert Nikčevski), a Manuel Matišić na natjecanju iz poljoprivrede (mentorica profesorica Željka Venus) na državnoj je razini osvojio četvrto mjesto. Na ovogodišnjem Sferinom literarnom i likovnom natječaju za djecu i mlade treće je mjesto zauzeo učenik Sven Venus, pod mentorstvom prof. Željke Orban.

– Potičemo napredovanje nastavnika. Ove smo godine još šest profesora predložili za zvanje mentora i jednoga za zvanje savjetnika – rekao je ravnatelj te govoreći o projektima uređenja škole posebno istaknuo dva velika projekta koji su nominirani na natječaje.

Naime, prošle je godine Virovitičko-podravska županija na natječaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kandidirala projekt rekonstrukcije sportske dvorane vrijedan 1,35 milijuna eura. Za izradu potrebne projektne dokumentacije Grad Slatina osigurao je 200.000 kuna.

Na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost škola je u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i Razvojnom agencijom Vidra nominirala projekt energetske obnove, odnosno poboljšanje toplinskih karakteristika i povećanje energetske učinkovitosti građevine vrijedan 1,9 milijuna kuna, a koji bi financirali Fond i Županija.

– Planiramo obnoviti školsku kuhinju, opremiti učionicu za robotiku, promijeniti ogradu oko škole, opremiti školu računalima uz pomoć Grada Slatine, Virovitičko-podravske županije i racionalnim korištenjem školskih sredstava – rekao je Darko Špoljarić zahvalivši svima koji koji potiču i promiču rad slatinske Srednje škole Marka Marulića.

U kratkom kuturno-zabavnom programu pod vodstvom profesora Darija Vrbaslije nastupila je vokalna skupina KUD-a Dika Slatina čiji su članovi učenici škole, Fran Mojzeš odsvirao je na saksofonu skladbu Sama Smitha, a učenice Marina Relatić, Martina Jukić i Helena Kraljik, pod mentorstvom prof. Valerije Ivanac-Jelenčić, izvele su nastupe sa Županijske smotre LiDraNo čiji je domaćin ove godine bila SŠ M. Marulića. Program je završio kvizom znanja u kojem su snage odmjerile četiri ekipe sastavljene od učenika iz različitih razreda i usmjerenja. (www.icv.hr)

Skip to content