Dan škole SŠ Marka Marulića
26.04.2015.
Održan Sajam cvijeća
27.04.2015.
Dan škole SŠ Marka Marulića
26.04.2015.
Održan Sajam cvijeća
27.04.2015.

HVIDR-a Slatina održala redovnu izvještajnu sjednicu

Udruga Hvidra Slatina jučer je u Hrvatskom domu održala svoju redovnu izvještajnu sjednicu. Predsjednik udruge Mato Bubaš na sjednici je podnio izvješće o radu u prošloj godini, uz napomenu da je glavni cilj udruge socijalna i pravna zaštita članova. Brojne provedene aktivnosti svrstao je u pet grupa: Reguliranje prava članova udruge i pomoć pri njihovu ostvarenju, promicanje istine o Domovinskom ratu, promicanje tjelesne kulture te psihološko i duhovno osnaživanje radi unaprjeđivanja opće sposobnosti članova, poticanje uključivanja članova udruge u život lokalne zajednice i humanitarni rad.
Hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji udruga je pružala pomoć i podršku u ostvarivanju njihovih prava prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja. Prema statistici udruge, mjesečno je rješavano oko 50 različitih predmeta kroz dopise, zamolbe, upite, požurnice Ministarstvu branitelja, Ministarstvu obrane, Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, Virovitičko-podravskoj županiji, Centru za psihosocijalnu pomoć, lokalnoj samoupravi, liječnicima i psiholozima.
Istina o Domovinskom ratu redovito je promicana obilježavanjem značajnih datuma iz ratnog vremena te provedbom projekta Istina o pobjednicima. Suradnja na projektu ostvarena je s osam osnovnih škola te sa Srednjom školom Marka Marulića, Zavičajnim muzejem Grada Slatine, Udrugom Glasnici istine – hrvatski maratonci i Hrvatskim časničkim zborom – ogranak Slatina. Realizacija toga projekta ne bi bila moguća bez pomoći Ministarstva branitelja, Virovitičko-podravske županije, Grada Slatine i općina Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Voćin i Sopje te tvrtke Komrad.
Skupština Hvidre usvojila je izmjene i dopune Statuta u skladu sa Zakonom o udrugama te je izabran Sud časti u sastavu Josip Habl – predsjednik, Sami Deda i Damir Medved članovi. Likvidator udruge bit će predsjednik u vrijeme njezina eventualnog prestanka rada. Skupštinu udruge Hvidra Slatina pozdravili su predsjednici i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Marija Maračić, Pavo Tutenov, Dinko Mijatović, Darko Božičković, Damir Vratković, Vlado Međumurac, Antun Poje i Nenad Križić, te načelnik općine Čađavice Mirko Rončević.
Gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš na kraju skupštine zahvalio je članovima Hvidre na aktivnostima koje provode i na promicanju istine o Domovinskom ratu i braniteljima, osobito danas kad se propituje njihova uloga i kad se izjednačava žrtva i agresor. Naglasio je da sve udruge proistekle iz Domovinskog rata imaju trajnu moralnu i financijsku podršku Grada.

Skip to content