Županija dobila 5.595.000,91 kuna za obnovu ambulanti u Cabuni, Čačincima, Vaškoj, Gradini, Turanovcu, Slatini i Pitomači, te nabavu opreme za još 38 ordinacija

Slatinske dječje maškare održat će se 28. veljače
10.02.2017.
Panonski drvni centar kompetencija: Proizvodnja energije iz biomase može biti dobar izvor prihoda za naše poljoprivrednike
11.02.2017.

Županija dobila 5.595.000,91 kuna za obnovu ambulanti u Cabuni, Čačincima, Vaškoj, Gradini, Turanovcu, Slatini i Pitomači, te nabavu opreme za još 38 ordinacija

Virovitičko-podravska županija obnovit će ambulante u Cabuni, Čačincima, Vaškoj, Gradini, Turanovcu, dok će se u Slatini rekonstruirati ordinacija fizikalne medicine i rehabilitacije te fizikalna terapije, a u Pitomači će biti postavljena vertikalno podizna platforma, a osim toga nabavit će se oprema za još 38 ordinacije u Virovitičko-podravskoj županiji. Druga je to odlična vijest u samo tjedan dana, nakon potpisa ugovora o gradnji dnevne bolnice u Virovitici i opremanju pet operacijski sala vrijednih 50 milijuna kuna, a veliku potporu u realizaciji ovih projekata dali su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric.

Naime, na adresu Virovitičko-podravske županije kao nositelja projekta i VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, te Doma zdravlja VPŽ kao partnera, stigle su odlične vijesti iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Stigla je odluka o financiranju projekta ”Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji” u iznosu od 5.595.000,91 bespovratnih kuna.

Projektnim prijedlogom planirani su infrastrukturni zahvati na prostorima 7 navedenih županijskih ambulanti u cilju usklađivanja s Pravilnikom o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme za obavljanje zdravstvene djelatnosti u vrijednosti od 1.977.421,13 kuna. Istodobno će se za 33 ordinacije domova zdravlja te 5 koncesionara nabaviti oprema u vrijednosti od 3.871.900,00 kuna, te će se tako smanjiti broj upućivanja pružatelja od strane zdravstvene zaštite na primarnoj razini u bolnice. Projekt uključuje i edukaciju jednog liječnika s ciljem dobivanja ovlaštenja za samostalno obavljanje ultrazvučne dijagnostike.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.641.894,03 kuna, od čega su prihvatljivi troškovi 6.637.427,52 kn. Iznos bespovratnih sredstava iznosi 5.595.000,91 kuna, dok će ostatak sredstava uložiti Virovitičko-podravska županija. Svoje zadovoljstvo navedenim projektom, istaknuli su i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš i ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač.

Projekt je pripremila Virovitičko-podravska županija u suradnji s partnerom Domom zdravlja Virovitičko-podravske županije, te VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj VPŽ. (www.vpz.hr, Fotografija: Ivan Šemper)

Skip to content