Župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Ivan Roštaš svečano otvorili novouređeno kino

U Kozicama obilježavanje 20. obljetnice blagoslova kapele Sv. Roka
01.09.2014.
Biciklistički maraton u sklopu projekta Drava4Enjoy
01.09.2014.

Župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Ivan Roštaš svečano otvorili novouređeno kino

Uoči početka svečane sjednice Gradskog vijeća grada Slatine župna Tomislav Tolušić i gradonačelnik Ivan Roštaš otvorili su novouređeno kino u Slatini. Radovi na uređenju kina obavljeni su u sklopu projekta ART CBC koji provodi Pučko otvoreno učilište Slatina u suradnji s projektnim partnerima mađarskom Općinom Csurgo, Turističkom zajednicom Grada Slatine i Razvojnom agencijom Vidra. Pridruženipartneri na projektu su Virovitičko-podravska županija, Grad Slatina te Općina Voćin. Predfinanciranje radova i opremanja je obavljeno od strane Virovitičko-podravske županije .

Provedba projekta omogućila je nabavu nove digitalne opreme, rasvjetnih tijela i stolica, održavanje filmskog festivala u Slatini i Voćinu te održavanje filmskih radionica za djecu. Provedbom projekta slatinsko kino je dobilo nove sanitarne čvorove, novi sustav grijanja i hlađenja, projekcije su u potpunosti digitalizirane, a postavljen je i novi zvučni sustav.

Ukupna vrijednost projekta je 436.682,93 eura, a bespovratna sredstva Europske unije iznose 371.154,98n eura. Prema riječima ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta u Slatini, Danijele Fabric-Fabijanac, cilj projekta je stvoriti regionalni kulturni turistički proizvod i pridonijeti popularizaciji umjetnosti kroz organizaciju filmskih i kazališnih festivala u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Kakav je doživljaj gledati filmove u novouređenom kinu Slatinčani i njihovi gosti moći će iskušati u ponedjeljka, 1. rujan, u 19,30 sati, kada je na programu projekcija filma Step Up – All In 3 D. Serija projekcija nastavlja se u utorak, 2. rujna kada će biti repriziran Step Up – All In 3 D, također u 19.30 sati, te 5. i 6. rujna kada će se od 19 sati prikazivat Povratak u OZ 3D. Cijena ulaznice je 10 kuna. (icv.hr)

no images were found

Skip to content