Zlatna plaketa uručena županu Tomislavu Tolušiću – Potpisana Povelja o prijateljstvu i suradnji između grada Slatine i Svete Nedelje

Polaganje temeljnog kamena za izgradnju nove Područne škole Gornji Miholjac
01.09.2014.
U Kozicama obilježavanje 20. obljetnice blagoslova kapele Sv. Roka
01.09.2014.

Zlatna plaketa uručena županu Tomislavu Tolušiću – Potpisana Povelja o prijateljstvu i suradnji između grada Slatine i Svete Nedelje

Na svečanoj sjednici slatinskog Gradskog vijeća, gradonačelnik Ivan Roštaš i predsjednik Vijeća Robertino Repić, uručili su Zlatnu plaketu Grada Slatine Tomislavu Tolušiću, županu Virovitičko-podravske županije, za izniman doprinos razvoju Slatine u području gospodarstva, školstva, zdravstva, kulture, športa i drugih društvenih djelatnosti. Na sjednici održanoj u povodu proslave Dana grada i 717. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Srebrna plaketa uručena je Slatinskoj banci d.d., Osnovnoj glazbenoj školi Slatina, te tvrtki Marinada d. o. o.. Zahvalnice Grada dobili su Vladimir Domić, Šimun Gumbarević, Dario Gmiza i Snježana Pačarić.

Osim dodijele javnih priznanja na sjednici kojoj su između ostalih prisustvovali uz Josipa Đakića, saborskog zastupnika i izaslanika predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, Vladimir Šeks, saborski zastupnik i počasni građanin Slatine, Igor Češek, saborski zastupnik, Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije, Sanja Bošnjak, Zdravko Dijaković i Igor Pavković, zamjenici župana, Ana-Marija Petin, predsjednica županijske skupštine, Mato Bubaš i Davor Butorac, potpredsjednici županijske skupštine, načelnici i gradonačelnici s područja županije, te gosti iz Mađarske i Našica, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš i gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin potpisali su Povelju o prijateljstvu i suradnji.

U uvodu svečane sjednica prisutne je prigodnom riječju pozdravio Robertino Repić, predsjednik Gradskog vijeća Slatine, a prezentaciju najznačajnijih gradskih kapitalnih projekata kao i aktvinosti tijekom protekle godine iznio je gradonačelnik Ivan Roštaš, koji je između ostalog rekao:
– Mi smo se u Gradu Slatini strateški opredijelili i započeli projekte koji koriste nove tehnologije i obnovljive izvore energije zasnovane na prirodnim potencijalima našeg kraja i maksimalno koristimo mogućnosti koje nam pruža ulazak u Europsku uniju. U cilju stvaranja uvjeta za gospodarski razvoj i poboljšanje prometne povezanosti pokrenuli smo izradu izmjena i dopuna prostornog plana uređenja i urbanističkog plana uređenja Grada Slatine kojim tražimo bolja rješenja. Naša najvažnija zadaća je pokretanje gospodarskog razvoja i otvaranje što većeg broja radnih mjesta u narednih nekoliko godina. Ovogodišnji plan od stotinjak radnih mjesta ostvarili smo preko pedeset posto, a isti broj planiramo i iduće godine.

Rezultate rada gradske uprave i gradonačelnika Roštaša pohvalio je Drago Prahin, te župan Tomislav Tolušić koji je rekao:
– Glavne investicije koje se dešavaju na prostoru grada Slatine nisu samo komunalna ili društvena infrastruktura nego prije svega gospodarstvo. I to govorimo o investicijama koje se broje u milijunima eura, neke su već završene, neke su u tijeku, a vjerujem da sve one koje su u najavi da će uskoro biti ostvareno. To sve pokazuje da se sav onaj trud koji je ulagao gradonačelnik zajedno sa gradskom upravom i vijećem isplati, te da u pozitivnom smislu dolazi na naplatu.

Saborski zastupnik Vladimir Šeks uputio je čestitke vodstvu Grada Slatine na ostvarenim rezultatima:
– Čestitao bi gradskoj upravi, gradonačelniku i gradskom vijeću koji su u kratkom vremenskom razdoblju polučili vrijedne rezultate koji su prezentirani, na njihovim naporima na poboljšanju kvalitete života na svim područjima djelovanja koji su evidentni.

Nakon čestitke u povodu Dana grada, saborski zastupnik Josip Đakić je rekao:
– Sve nove projekcije koje smo vidjeli, a koje je vrijedna gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Roštašem prezentirala kako bi dala nadu budućnosti i kako bi osigurala buduća radna mjesta siguran su korak u jednu sretnu i bolju budućnost. Lijepo je vidjeti svaki pomak, pa bio on i najmanji, koji nosi nešto ljepše, bolje i sigurnije. Lijepo je vidjeti da su gospodarske aktivnosti na ovim prostorima ponovno zaživjele i da će uroditi plodom.

Prije početka sjednice kod Spomen obilježja poginulim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Svoj doprinos na sjednici dalo je Gradsko pjevačko društvo Zrinski , te Jan Mojzeš učenik trećeg razreda trube Osnovne glazbene škole Slatina, koji je na reginoalnom i državnom natjecanju osvojio prvu nagradu u svojoj kategoriji. (icv.hr)

no images were found

Skip to content