Zelena čistka na dvadesetak lokacija 18. 4.

Predstavljanje romana “Sudačka nadoknada”
15.04.2015.
Pričaonica u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina
15.04.2015.
Predstavljanje romana “Sudačka nadoknada”
15.04.2015.
Pričaonica u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina
15.04.2015.

Zelena čistka na dvadesetak lokacija 18. 4.

U cilju osvještavanja o važnosti primarnog odvajanja otpada, okupljanja volontera i organizacija u zajedničkoj akciji čišćenja i Grad Slatina uključit će se u subotu, 18. travnja 2015. u Zelenu čistku – Jedan dan za čist okoliš, najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Akcija je dio globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem međunarodnom volonterskom projektu.

Za sudjelovanje u ovogodišnjoj jednodnevnoj akciji čišćenja okoliša i uklanjanja otpada na području grada Slatine i nekoliko prigradskih naselja prijavili su se brojne udruge, škole, Dječji vrtić Zeko, mjesni odbori, ustanove, i volonteri u čišćenju okoliša i uklanjanju otpada na dvadesetak lokacija. Iako je riječ o jednodnevnoj akciji u Slatini će ona trajati više dana u sklopu Zelenog mjeseca.
Tako će slatinske srednje škole Zelenu čistku provesti dan ranije, u petak, 17. travnja, u Dječjem vrtiću Zeko trajat će čak pet dana – od 20. do 24. travnja, a OŠ E. Kumičića Jedan dan za čist okoliš organizirat će u sklopu ovogodišnjih eko dana škole 22. travnja, na Dan planeta Zemlja.
Poduzeće Slatina kom će i ove godine podržati ovu hvalevrijednu ekološku akciju postavljanjem kontejnera za otpad na lokalitete čišćenja, osigurati kamione za odvoz otpada te vreće i rukavice za volontere. (js, Fotografija: Ilustracija, 15.4.2015.)

Skip to content