Završena edukacija za prehrambene tehnologe

Više od 50 sudionika na biciklističkom maratonu projekta Drava4Enjoy
20.09.2014.
Održano natjecanje u kuhanju fiš paprikaša
20.09.2014.
Više od 50 sudionika na biciklističkom maratonu projekta Drava4Enjoy
20.09.2014.
Održano natjecanje u kuhanju fiš paprikaša
20.09.2014.

Završena edukacija za prehrambene tehnologe

U sklopu projekta SLATINA – Osnaživanje odraslih osoba na tržištu rada, Pučko otvoreno učilište Slatina kao njegov nositelj u suradnji s projektnim partnerima, Pučkim otvorenim učilištem Obris iz Požege, Gradom Slatinom, Gradom Požegom, Marinadom d.o.o. i Zvečevom d.d., završilo je edukaciju za prehrambene tehnologe.

Projekt je odobren u sklopu IPA IV – Razvoj ljudskih potencijala, grant shema Izgradnja kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih, a cilj mu je osnažiti sektor obrazovanja odraslih educiranjem nastavnog osoblja, razvojem i implementacijom programa obrazovanja odraslih za prehrambene tehnologe te osiguravanjem kvalitetne radne snage za potrebe industrije. Ukupna vrijednost projekta je 123.252,57 €, od čega Europska unija sufinancira 90,78%, tj. 111.888,68 € iz Europskog socijalnog fonda.

Sukladno planiranom projektu planirana je provedba edukacije u Slatini i Požegi za 20 odraslih osoba sa završenom srednjom školom. Uvjet je bio: nezaposlenih minimalno 50%, prioritet su bili žene, a prednost polaznicima prehrambene ili poljoprivredne struke. Kako je interes za besplatnu edukaciju u trajanju od 160 sati (60 sati teorijske nastave u učilištima i 100 sati praktične nastave u poduzeću Marinada d.o.o. i Zvečevu d.d.) bio velik, u Slatini je edukaciju završilo 19 (10 nezaposlenih i 9 zaposlenih osoba) polaznika, a u Požegi 11 (svi nezaposleni). U Slatini su nakon uspješno završene edukacije i praktične nastave u Marinadi d.o.o., svi nezaposleni polaznici dobili priliku raditi na sezonskim poslovima. To je jako pohvalno jer su se povezali privatni i javni sektor koji su svojim partnerstvom pomogli nezaposlenim osobama.

Polaznici su u sklopu ove edukacije upoznati s prehrambeno-prerađivačkom industrijom kroz predavanja o preradi voća i povrća, proizvodnji žestokih pića, konditorskim proizvodima, higijeni, zaštiti na radu i prvom pomoći kroz e-učenje i interaktivne radionice te praktičnu nastavu. (virovitički list)

Skip to content