Više od 50 sudionika na biciklističkom maratonu projekta Drava4Enjoy

Svečana sjednica Nastavničkog vijeća slatinske IOŠ
19.09.2014.
Završena edukacija za prehrambene tehnologe
20.09.2014.
Svečana sjednica Nastavničkog vijeća slatinske IOŠ
19.09.2014.
Završena edukacija za prehrambene tehnologe
20.09.2014.

Više od 50 sudionika na biciklističkom maratonu projekta Drava4Enjoy

Virovitičko-podravska županija nositelj je projekta Drava4Enjoy, punog naziva “Expirience and enjoy the Drava Valley by bicycle” (Doživite i uživajte u Dravskoj nizini biciklom), koji se sufinancira sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska – Hrvatska 2007-2013. Partneri na projektu su Grad Szentlorinc i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

U sklopu navedenog projekta, Virovitičko-podravska županija organizirala je u subotu 20. rujna biciklistički maraton na relaciji Szentlorinc – Virovitica u duljini od oko 60 kilometara na kojemu je sudjelovalo više od 50 biciklista. Maraton je započeo u Szentlorincu (Mađarska) u 8 sati, a bicikliste je na put do Virovitice ispratio gradonačelnik Szentlorinca Mark Gyorvary. Prvo stajanje maratonci su imali u mađarskom gradu Szigetvaru, gdje su bili upoznati s važnijim događanjima vezanim uz taj grad u prošlosti.

Maratonce su oko 13 sati u dvorištu Visoke škole Virovitica dočekali župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić sa zamjenicom Sanjom Bošnjak i suradnicima te Márton Szűcs, voditelj JTS Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska.

Na samom završetku maratona putem promotivnih materijala predstavljeni su projekti iz Prekograničnog programa Hrvatska – Mađarska, a župan je sa gostima i partnerima u projektu obišao Kuriju Janković u Kapeli Dvoru, koja se obnavlja u sklopu navedenog projekta. Vrijednost projekta Drava4Enjoy, čija je provedba započela 11. travnja prošle godine, iznosi 2.115.972,33 EUR, dok ukupni iznos EU sufinanciranja iznosi 1.798.575,23 EUR. Trajanje projekta je 20 mjeseci.

– Ovo je prvi od ukupno tri biciklistička maratona koji se održavaju u sklop projekta. Sljedeći je na rasporedu 4. listopada kada će maratonci voziti od Virovitice do Szentlorinca u Mađarskoj – naglasio je župan Tomislav Tolušić

Podsjetimo, projekt akronima „Drava4Enjoy“ najveći je projekt u Trećem pozivu za prijavu projekata za financiranje bespovratnim EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska te je ujedno i najveći projekt turističke infrastrukture cijelog Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Više o projektu možete saznati na web stranici www.drava4enjoy.com. (vpz.hr)

no images were found

Skip to content