Završen projekt “ART CBC” u Csurgo-u

Održana sjednica Gradskog vijeća
17.06.2015.
Uručene potvrde za održivu upotrebu pesticida
18.06.2015.
Održana sjednica Gradskog vijeća
17.06.2015.
Uručene potvrde za održivu upotrebu pesticida
18.06.2015.

Završen projekt “ART CBC” u Csurgo-u

U srijedu, 17. lipnja, na jezeru Zis-tó u Csurgou održana je završna konferencija IPA projekta „Umjetnost oživljena kroz prekograničnu povezanost Slatine, Csurgoa, Voćina i Virovitice (ART CBC)“. Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac, ravnateljica Turističke zajednice grada Slatine Helena Hegediš te predstavnici VIDRE-agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije na čelu s voditeljicom odjela Anitom Tenžerom.

Cilj projekta bio je stvoriti regionalni kulturni turistički proizvod organiziranjem zajedničkih mađarsko-hrvatskih filmskih i kazališnih festivala te na taj način povećati kulturnu ponudu u naseljima obuhvaćenim projektom. Početak projekta bio je 1. ožujka 2014. godine, a trajao je 16 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 436.682,93 eura, a dobivena su bespovratna sredstva Europske unije u visini 85% vrijednosti projekta.

Svi ciljevi projekta su u potpunosti ostvareni: obnovljena je slatinska kino dvorana, sustav grijanja, nova sjedala te je dvorana opremljena suvremenom opremom za kino-projekcije i filmskim platnom. Sa mađarske strane je održano zajedničko hrvatsko-mađarsko natjecanje u   kuhanju, održan je „kazališni workshop“ za učenike srednjih škola, programi na kojima su nastupili eminentni tuzemni umjetnici te je ostvarena nabava suvremene opreme koja je prilagođena zahtjevima festivala(pokretna pozornica, festivalska šatra, razglas i rasvjeta te dječje igračke izrađene od drveta). U okviru projekta će u Voćinu uslijediti održavanje Festivala kestena.

Nositelj projekta bilo je Pučko otvoreno učilište Slatina, a partneri su bili Gradsko poglavarstvo Csurgo, Turistička zajednica grada Slatine i VIDRA- agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Na završnoj konferenciji projektni partneri su iskazali veliko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima te su dogovoreni budući susreti sa ciljem osnaživanja stečenih prijateljstava između gradova i razvojem suradnje i novih projekata koji su već u pripremi.

Za kraj konferencije domaćini su kao iznenađenje organizirali degustaciju kvalitetne mađarske rakije i kvalitetnog vina.

no images were found

Skip to content