Održana sjednica Gradskog vijeća

Eugenijalci oskarovci u OŠ Eugena Kumičića
16.06.2015.
Završen projekt “ART CBC” u Csurgo-u
17.06.2015.
Eugenijalci oskarovci u OŠ Eugena Kumičića
16.06.2015.
Završen projekt “ART CBC” u Csurgo-u
17.06.2015.

Održana sjednica Gradskog vijeća

U utorak, 16. lipnja, u Hrvatskom domu održana je sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine. Na aktualnom satu gradonačelnik Ivan Roštaš i pročelnici gradskih upravnih odjela te ravnatelji gradskih poduzeća i ustanova odgovorili su na 20 vijećničkih pitanja.

Gradonačelnik je iznio informacija o radu Gradonačelnika i Gradske uprave u razdoblju od 17. ožujka 2015. godine do 16. lipnja 2015. godine

Predsjednik Gradskog vijeća Robertino Repić pročitao je odgovor ravnatelja Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igora Fazekaša u vezi nedostatka radnog mjesta fizijatra i fizikalne terapije koje je nastalo odlaskom doktorice Mare Dobrić u mirovinu.

Direktor poduzeća Slatina kom d.d., Dragutin Vuk, upoznao je vijećnike sa projektom certificiranja poljoprivrednih proizvođača na slatinskoj tržnici. Također je odgovorio i na pitanje o odlaganju zelenog otpada na prostoru Grada.

Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Ana Knežević je odgovorila na pitanje o radu knjižnice, a ravnateljica Zavičajnog muzeja Grada Slatine Dragica Šuvak je u odgovoru na pitanje o mogućem datumu preseljenja muzeja u vlastite prostorije izrazila nadu da bi se to moglo ostvariti do 2016. godine. Naglasila je posjećenost koja u prvih šest mjeseci ove godine dostiže ukupnu brojku od cijele prošle 2014. godine.

Ravnatelj Gradskog društva crvenog križa Vladimir Jelenčić predstavio je rad i planove rada Crvenog križa za 2015. godinu.

Direktor poduzeća Komrad d.o.o. Miran Janečić pojasnio je u kojoj je fazi projekt „Anglomeracija Slatina“ te plan širenja kanalizacijskih priključaka u Gradu Slatini za tekuću godinu.

Dragan Medvedović je iznio plan rada Vatrogasne zajednice Grada Slatine za 2015. godinu.

Gradonačelnik Ivan Roštaš odgovorio je na pitanje vijećnika Slobodana Perića o stanju projekta gradnje tvornice papira. Zasađeno je 50 hektara miscanthusa i pribavljena je lokacijska dozvola unatoč mnogim problemima na koje su investitori naišli.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje prostorom Vesna Klement objasnila je postupke koje Grad Slatina u suradnji sa Hrvatskim vodama čini kako bi se zaštitile od poplave ulice koje se nalaze na kritičnim mjestima.

no images were found

Skip to content