Zavičajni muzej Slatina otvara suvenirnicu i restauratorsku radionicu

60 godina postojanja kuglanja u Slatini
22.08.2018.
Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Slatine za 2018. godinu
23.08.2018.

Zavičajni muzej Slatina otvara suvenirnicu i restauratorsku radionicu

dav

Temeljem Poziva Ministarstva kulture za programe izgradnje, održavanja i opremanja ustanova u kulturi (investicijske potpore) za 2018. godinu, Zavičajni muzej Slatina prijavio je projekt pod nazivom “Uređivanje muzejske suvenirnice i restauratorske radionice”.
Projekt je vrijedan 270.000 kuna od kojih su dodijeljena sredstva Ministarstva kulture u iznosu od 200.000 kuna za potrebe uređivanja prostora Zavičajnog muzeja Slatina, dok ostatak osigurava Grad Slatina.  Građevinske radove izvela je tvrtka Građenje Marković d.o.o. iz Grabića.

Tijekom završnih radova kada su obojane zidne plohe i postojeća drvena stolarija dobila novi sjaj, buduću suvenirnicu i restauratorsku radionicu posjetio je gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić koji je naglasio kako će se otvorenjem ovih prostorija zaokružiti ciklus muzejskog prostora Zavičajnog muzeja Slatina još jednom lijepom starinskom pričom.

A upravo jedna od tih priča plete novi zaplet, budući da jedan od nadvoja navedenog prostora čini željeznička šina, stvorena je ideja projekta “Od carske pruge do održivog razvoja turizma područja Slatina – Szentlörinc – Našice”. – rekao nam je muzejski kustos Srđan Đuričić.

Iako je još uvijek vrijeme godišnjih odmora, kustosica Martina Gavran rekla nam je kako je ovih dana u tijeku završno uređenje i opremanje buduće suvenirnice starinskim namještajem, odnosno suvenirima koji će biti u dogledno vrijeme dostupni posjetiteljima, kao i opremanje restauratorske radionice s pomoćnim prostorima svom potrebnom opremom neophodnom za obavljanje restauratorskih poslova. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content