60 godina postojanja kuglanja u Slatini

12. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine održat će se u utorak 28. kolovoza
22.08.2018.
Zavičajni muzej Slatina otvara suvenirnicu i restauratorsku radionicu
23.08.2018.
12. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine održat će se u utorak 28. kolovoza
22.08.2018.
Zavičajni muzej Slatina otvara suvenirnicu i restauratorsku radionicu
23.08.2018.

60 godina postojanja kuglanja u Slatini

Kuglački klub Slatina ove godine slavi 60 godina postojanja kuglanja u Slatini. Tim povodom Zavičajni muzej Slatina priprema malu izložbu gdje smo zatekli Branka Jurlinu, trenutno najstarijeg člana i jednog od osnivača Kuglačkog kluba Slatina 1996. godine kada je izabran za dopredsjednika kluba , a tu dužnost obavlja i danas.
Uz predsjednika kluba Željka Vašku jedan je od rijetkih Slatinčana koji se i dalje bori za opstanak kuglanja na ovim prostorima. Nažalost Branko sada ima i jednu tešku životnu borbu budući je obolio od karcinoma pluća, no unatoč teškoj bolesti nastoji biti velika podrška svome klubu i dan danas pridonosi njegovim uspjesima.

Prisjeća se Branko kada su sedamdesetih godina kuglače u Slatini podržavali slatinski obrtnici među kojima je bilo podosta zaljubljenika u taj sport, te su se natjecali u sklopu Obrtničkog kluba na prvenstvima Slavonije i Baranje, ali i šire. Redovito su se organizirale obrtničke, odnosno radničke sportske igre.
Bila su to lijepa vremena kada je Slatina imala kuglanu, a koja je nažalost 2009. godine urušena.

U sjećanju mu je posebno jedna anegdota, kada je u Slatini odigrao utakmicu protiv vrhunskog hrvatskog kuglača Nikole Dragaša, koja mu je unatoč porazu (ali s malim brojem čunjeva) jedna od najdražih.
Najveće je veselje kada se osvoji medalja ili pehar, jer težnja je svakog sportaša biti bolji od onog drugoga. Velika je Brankova ljubav prema ovom sportu, kaže kako bi i danas u 71. godini života najradije bacao kuglu, da ga u tome prije četiri godine nije zaustavila nezgoda u kojoj je ozlijedio kralježnicu, a potom i ova opaka bolest karcinoma.

     Kuglački klub Slatina, uz potporu Grada Slatine, povodom 60 godina postojanja kuglanja u Slatini priprema turnir u kuglanju koji će se održati 8. rujna od 11 do 17 sati na kuglani Tvina u Virovitici gdje će nastupiti četiri ekipe, odnosno kuglački klubovi: Slatina, Hvidra Virovitica, Šećerana i Koprivnica.
Svečani program povodom obilježavanja 60 godina postojanja kuglanja u Slatini započet će u nedjelju 9. rujna u 15 sati posjetom Zavičajnom muzeju Slatina, te Svečanom akademijom u 17 sati u slatinskom restoranu Pinta. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content