Započinje proslava Dana grada Slatine i 722. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine

Gradska razvojna agencija Slatine privodi kraju provedbu svojih projekata „Zaposli se i ti!“ i „GRAS za Vas“
22.08.2019.
Opis poslova radnog mjesta, podaci o plaći, način testiranja i vrijeme i mjesto testiranja kandidata i pravila o provedbi postupka provjere znanja i sposobnosti kandidata prijavljenih na oglas: VIŠI STRUČNI SURADNIK – voditelj projekta “Slatino, zaželi.”
22.08.2019.

Započinje proslava Dana grada Slatine i 722. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine

Danas je u maloj vijećnici Grada Slatine održan radni sastanak na kojemu se razgovaralo o programu povodom obilježavanja Dana grada Slatine i 722. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine.

Pripreme su pri kraju kako smo doznali od sudionika sastanka, kojemu su uz slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića, njegovu zamjenicu Sanju Mrzljak Jovanić, pročelnike Krunoslava Šaraboka i Marina Kokorića, zamjenicu predsjednika Gradskog vijeća Martinu Tepeš i direktoricu Turističke zajednice Vanju Lazić sa suradnikom Hrvojem Valpovcem, prisustvovali djelatnici gradskih službi uključenih u organizaciju ovogodišnje proslave Dana grada Slatine, Davor Kušanić i Zoran Filković, te direktor tvrtke Slatina kom d.o.o. Sanjin Hmelik.

Definiran je višednevni bogat program koji započinje sutra festivalom mladih slatinskih talenata i trajat će do 15. rujna.
Središnja svečanost održat će se 30. kolovoza, a započet će u Parku 136. slatinske brigade ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s početkom u 16:30, odavanjem počasti onima koji su dali ono najvrjednije, svoje živote za slobodnu i nezavisnu Republiku Hrvatsku, a nastaviti svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Slatine u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina u 17 sati.

U sklopu programa održat će se niz predavanja, radionica, prezentacija, igraonica, kulturnih sadržaja koji uključuju nekoliko izložbi, likovnu koloniju, smotru folklora…, a predviđena su i brojna sportska natjecanja, JDM i moto susreti, kulinarska natjecanja kao i zanimljivi koncerti.
Ove godine Slatinčane i njihove goste između ostalih svojom glazbom uveseljavat će TS Fijaker, Pravila igre, Ivan Zak, Zabranjeno pušenje i TS Kas.

Razgovaralo se i o detaljima u sklopu priprema koje predstoje u narednih nekoliko dana kako bi se sva planirana događanja odvijala bez ikakvih poteškoća.

– Nadam se da će svatko za sebe u brojnim programima pripremljenim prigodom 722. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine pronaći svoje mjesto, sudjelovati i uživati u najvećoj godišnjoj manifestaciji grada Slatine koja ovom prilikom nudi pregršt zabavnih, kulturnih, sportskih, glazbenih, tradicijskih i gastronomskih sadržaja, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić iskoristivši prigodu uputiti čestitku povodom Dana grada Slatine 1. rujna svim građanima Slatine i prigradskih naselja uz poruku – Zajedno možemo postići puno jer nam je svima Slatina u srcu!
(www.radioslatina.hr)

Skip to content