Gradska razvojna agencija Slatine privodi kraju provedbu svojih projekata „Zaposli se i ti!“ i „GRAS za Vas“

Pogledajte kompletan program obilježavanja Dana grada Slatine 2019.
21.08.2019.
Započinje proslava Dana grada Slatine i 722. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine
22.08.2019.

Gradska razvojna agencija Slatine privodi kraju provedbu svojih projekata „Zaposli se i ti!“ i „GRAS za Vas“

Arhivska fotografija

Gradska razvojna agencija Slatine između brojnih aktivnosti u sklopu kojih je među ostalim i suradnja s Gradom Slatinom na pripremi i provedbi strateških razvojnih programa poput pripreme Intervencijskog plana Grada Slatine, odnosno Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima u koji su trenutno uključeni Knin, Benkovac, Petrinja, Vukovar te Beli Manastir s Općinom Darda, a Operativnim programima predviđena je mogućnost proširenja Programa i na druge male gradove, među kojima je i Slatina, zatim Programa mjera poticanja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine za razdoblje 2018. – 2020., suradnje na projektu EPIcentar Sequoia, Programu zapošljavanja žena, projektu Mislimo na vas…, te suradnje s ostalim dionicima na području Virovitičko-podravske županije, pokrenula je i nekoliko značajnih projekata, među kojima se ističu projekti „Zaposli se i ti“ i „GRAS za Vas“, u kojima je Gradska razvojna agencija Slatine prijavitelj, odnosno korisnik.

Projekt „Zaposli se i ti“ financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. po pozivu na dostavu projektnih prijedloga Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, a ukupna vrijednost projekta je 723.442,80 kuna.
Partner na projektu kojim bi nezaposlene osobe sa srednjoškolskim obrazovanjem i nižim stupnjem obrazovanja stekli kompetencije za prekvalifikaciju za nova zanimanja te se osnažili za tržište rada, sukladno Strategiji razvoja ljudskih potencijala VPŽ, je Grad Slatina.
Projektom je obuhvaćeno 113 osoba, odnosno 82 nezaposlene osobe i 31 učenik srednjih škola, za koje je organiziran ciklus Job club radionica, zatim edukacije za 30 šivača gornjišta obuće i 15 web dizajnera, radionica „Komunikacijske i organizacijske vještine“, a ciklus edukacija i radionica završen je motivirajućom radionicom „Poduzetnik i poduzetništvo“ za sve one koji razmišljaju o samozapošljavanju.
Isto tako, u sklopu projekta, u Job clubu pripremljeno je šest poslovnih planova za prijave na mjere HZZ-a za samozapošljavanje, tri poslovna plana za natječaj Pozitivne vibracije kojeg je kroz provedbu svog projekta objavila VIDRA, te je održano 38 savjetovanja.

Projekt „GRAS za Vas“ financiran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. po pozivu na dostavu projektnih prijedloga Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija, a vrijednost projekta je 401.247,10 kuna.

Ovim se projektom omogućuje organiziranje ciljanih visokokvalitetnih edukacija koje na području grada Slatine nisu dostupne, a za koje su lokalni poduzetnici iskazali interes. Ciljna skupina u projektu su mala i srednja poduzeća s područja grada Slatine (ukupno 207), a poseban naglasak je na novoosnovanim poduzećima koja posluju manje od 36 mjeseci.

U sklopu projekta Gradska razvojna agencija Slatine organizirala je niz predavanja koje su održali poznati i priznati stručnjaci:
„Upravljačke vještine“ – Davor Bilman, „Transfer poslovanja“ –  Mirela Alpeza, „Zadrugarstvo i ostali oblici udruživanja“ – Vida Iličić, „Kontroling“ – dr.sc. Damir Novotny, „Mogućnosti razvoja i kako se plasirati na nova tržišta“ – Matej Sudar, „Pisanje poslovnog plana“ – Neda Martić, „Izrada marketing plana i Digitalni marketing“ – Ana Pap, „Čitanje financijskih izvještaja“ – Vesna Vuk, te „Priprema projektnih prijedloga“ – Sanja Bošnjak.
Posljednje u nizu ovog ciklusa predavanja bit će održano 29. kolovoza na temu „Optimiziranje poslovnih procesa i standardi kvalitete“, a predavač će biti Zvonimir Zavacki.
(www.radioslatina.hr)

Arhivska fotografija

Skip to content