Zajednica športskih udruga Slatina održala godišnju Skupštinu

Grad Slatina na 8. Agro Arci u Trilju
08.05.2015.
Projekti građanskog odgoja i obrazovanja prihvaćeni za državnu smotru
11.05.2015.
Grad Slatina na 8. Agro Arci u Trilju
08.05.2015.
Projekti građanskog odgoja i obrazovanja prihvaćeni za državnu smotru
11.05.2015.

Zajednica športskih udruga Slatina održala godišnju Skupštinu

Zajednica športskih udruga Slatina jučer je u restoranu Stari podrum pod vodstvom predsjednika Zajednice Ivana Laha i tajnika Željka Stipanića održala svoju redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu.
Na Skupštini je izneseno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2014. godinu, te plan rada i financijski plan za 2015. godinu koji su jednoglasno prihvaćeni od strane članova Zajednice. U punopravno članstvo Zajednice primljen je Malonogometni klub Slatina.
Skupštini je prisustvovao i gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš koji je pohvalio dosadašnji rad vodstva Zajednice i naglasio da je svjestan teških okolnosti u kojima djeluju športski klubovi te da će se Grad nastaviti podupirati u okviru realnih mogućnosti sve športske organizacije na području Grada. Čestitao je i MNK Slatina na prijemu u Zajednicu športskih udruga.
Gradonačelnik je pozvao klubove, da uz sredstva koja dobivaju od grada i činjenice da će im grad i dalje biti na raspolaganju, sami ulože veći trud u pronalaženje sredstava za financiranje u vidu suradnje sa sponzorima, roditeljima i drugim akterima zainteresiranima za sport.
Prema novom Zakonu o udrugama za likvidatora Zajednice izabran je Miran Janečić koji je u svom obraćanju istaknuo da će se financiranje klubova na dosadašnji način, putem donacija biti sve teže te da će se sami klubovi morati okrenuti novim izvorima financiranja.
Uputio je čelnike svih gradskih klubova na Centar za poduzetništvo grada Slatine kao instituciju koja će ima biti na raspolaganju i preko koje mogu doći do značajnih sredstava iz EU projekata namijenjenih športu a koja namjenski moraju biti utrošena za poboljšanje uvjeta rada u klubovima.
Među brojnim aktivnostima ZŠU Slatina posebice se ističu suorganizacija i sufinanciranje Utrke ulicama grada Slatine na kojoj sudjeluje više od tisuću natjecatelja, sudjelovanje i pomoć u radu Udruga članica, dodjela priznanja najuspješnijim sportašima i kolektivima u Slatini. (www.radioslatina.hr)

Skip to content