Grad Slatina na 8. Agro Arci u Trilju

Gradonačelnik Roštaš uručio poklon Dajani Škrnički
07.05.2015.
Zajednica športskih udruga Slatina održala godišnju Skupštinu
09.05.2015.
Gradonačelnik Roštaš uručio poklon Dajani Škrnički
07.05.2015.
Zajednica športskih udruga Slatina održala godišnju Skupštinu
09.05.2015.

Grad Slatina na 8. Agro Arci u Trilju

Agro Arca, 8. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji održava se ove godine u Trilju od 8. do 10. svibnja. Grad Slatina jedan je od gradova-partnera ovogodišnjeg sajma. Na svom izložbenom prostoru Grad predstavlja svoje poduzetničke zone, a LAG Marinianis programe praćenja ruralnog razvoja. Uz financijsku potporu Grada na Agro Arci predstavljaju se i tri školske zadruge. Školska zadruga Slatina SŠ M. Marulića izlaže Džem Othello od istoimene stare sorte mirisnog grožđa i domaći sapun za pranje rublja napravljen po tradicionalnom receptu. Školska zadruga Sekvoja OŠ J. Kozarca predstavlja se proizvodima izrađenim od drveta – kućicama za ptice, raznim uporabnim predmetima i nakitom, a Školska zadruga Zalathnuk OŠ E. Kumičića izložila je svoje proizvode – domaći sapun od lavande, hidratantnu kremu na bazi bademovog ulja, kremu od nevena i ukrasnu drvenu ambalažu.
Na slatinskom štandu tvrtka Šapica izložila je bezglutenske proizvode s HACCP cerifikatom, a OG Šimanović izlaže svoje inovativne proizvode – liker od kozjeg mlijeka, jestivi namaz od ljekovitog bilja i liker od tratinčice i ljubičice.
– Udruga inovatora Hrvatske i Grad Slatina su u suradnji s institucijama, udrugama i asocijacijama iz zemlje i inozemstva od 2008. pet godina zaredom, organizirali Agro Arcu Međunarodni sajam inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji s ciljem poticanja i promocije inovacija i inovatorstva u funkciji razvoja društva i sveopćeg dobra. Tijekom tih pet godina održavanja Sajma u Slatini sudjelovali su brojni izlagači, iz Hrvatske i inozemstva, njih skoro tisuću, koji su predstvili više od 1.200 inovacija, te 1.500 izložaka. Slatina će i ubuduće poticati inovatore i inovativan pristup u proizvodnji zdrave hrane te unapređivati održivi razvoj uz maksimalno korištenje obnovljivih izvora energije.
– Vjerujem u budućnost inovatora i inovacija te svim sudionicima na ovogodišnjoj izložbeno-sajamskoj priredbi Agro Arca 2015. želim da se predstave na najbolji mogući način te ostvare uspješne poslovne kontakte koji će trajno učvrstiti njihov trenutni poslovni izazov – poručio je organizatorima i izlagačima u katalogu ovogodišnje Agro Arce Ivan Roštaš, gradonačelnik Slatine. (www.icv.hr)

Skip to content