Grad Slatina na 8. Agro Arci u Trilju

Gradonačelnik Roštaš uručio poklon Dajani Škrnički
07.05.2015.
Zajednica športskih udruga Slatina održala godišnju Skupštinu
09.05.2015.

Grad Slatina na 8. Agro Arci u Trilju

Agro Arca, 8. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji održava se ove godine u Trilju od 8. do 10. svibnja. Grad Slatina jedan je od gradova-partnera ovogodišnjeg sajma. Na svom izložbenom prostoru Grad predstavlja svoje poduzetničke zone, a LAG Marinianis programe praćenja ruralnog razvoja. Uz financijsku potporu Grada na Agro Arci predstavljaju se i tri školske zadruge. Školska zadruga Slatina SŠ M. Marulića izlaže Džem Othello od istoimene stare sorte mirisnog grožđa i domaći sapun za pranje rublja napravljen po tradicionalnom receptu. Školska zadruga Sekvoja OŠ J. Kozarca predstavlja se proizvodima izrađenim od drveta – kućicama za ptice, raznim uporabnim predmetima i nakitom, a Školska zadruga Zalathnuk OŠ E. Kumičića izložila je svoje proizvode – domaći sapun od lavande, hidratantnu kremu na bazi bademovog ulja, kremu od nevena i ukrasnu drvenu ambalažu.
Na slatinskom štandu tvrtka Šapica izložila je bezglutenske proizvode s HACCP cerifikatom, a OG Šimanović izlaže svoje inovativne proizvode – liker od kozjeg mlijeka, jestivi namaz od ljekovitog bilja i liker od tratinčice i ljubičice.
– Udruga inovatora Hrvatske i Grad Slatina su u suradnji s institucijama, udrugama i asocijacijama iz zemlje i inozemstva od 2008. pet godina zaredom, organizirali Agro Arcu Međunarodni sajam inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji s ciljem poticanja i promocije inovacija i inovatorstva u funkciji razvoja društva i sveopćeg dobra. Tijekom tih pet godina održavanja Sajma u Slatini sudjelovali su brojni izlagači, iz Hrvatske i inozemstva, njih skoro tisuću, koji su predstvili više od 1.200 inovacija, te 1.500 izložaka. Slatina će i ubuduće poticati inovatore i inovativan pristup u proizvodnji zdrave hrane te unapređivati održivi razvoj uz maksimalno korištenje obnovljivih izvora energije.
– Vjerujem u budućnost inovatora i inovacija te svim sudionicima na ovogodišnjoj izložbeno-sajamskoj priredbi Agro Arca 2015. želim da se predstave na najbolji mogući način te ostvare uspješne poslovne kontakte koji će trajno učvrstiti njihov trenutni poslovni izazov – poručio je organizatorima i izlagačima u katalogu ovogodišnje Agro Arce Ivan Roštaš, gradonačelnik Slatine. (www.icv.hr)

Skip to content