U Zagrebu potpisani ugovori za sufinanciranje projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

Jesenska svečanost u DV Zeko
27.09.2017.
NTL donirao 5.000 kuna za uređenje dječjih igrališta
30.09.2017.

U Zagrebu potpisani ugovori za sufinanciranje projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

U srijedu, 27. rujna 2017., u Zagrebu je održano svečano potpisivanje II. kruga ugovora po Programu održivog razvoja lokalne zajednice (PORLZ) i Programu podrške regionalnom razvoju (PPRR), putem kojih je slabije razvijenim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave dodijeljeno dodatnih 50 milijuna kuna za razvojne projekte.
 
„Ove smo godine napravili veliki iskorak u prepoznavanju potreba lokalne zajednice i osigurali čak tri puta više sredstava za potrebe slabije razvijenih područja nego što je osigurano proteklih godina. Putem ova dva programa Ministarstva, uložit ćemo 157,7 milijuna kuna i  tako pomoći u realizaciji ukupno 520 manjih, ali za održivi razvoj značajnih infrastrukturnih projekata“, istaknula je, u svom uvodnom obraćanju, ministrica Žalac.
 
Program podrške regionalnom razvoju i Program održivog razvoja lokalne zajednice, nacionalne su mjere koje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije provodi u cilju ostvarenja ujednačenog regionalnoga razvoja, a koncipirani su kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavljaju podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.
 
Osiguravanjem dodatnih sredstava u iznosu od 50 milijuna kuna Ministarstvo će pomoći provedbu još 151 projekta s Rezervnih lista te potpuni završetak i stavljanje u funkciju 75 projekata kojima su u prvom krugu, zbog limitiranih sredstava i u želji da se potakne realizacija što većeg broja projekata, dodijeljena manja sredstva od traženih.
 
Svečanom potpisivanju  prisustvovao je  i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je potpisao ugovor o sufinanciranju projekta “Sanacija zgrade mjesnog doma Vladimir Nazor Slatina”  ukupne vrijednosti do 400.000 kuna. 
(razvoj.gov.hr, slatina.hr)

no images were found

Skip to content