Za dva kapitalna projekta Grad Slatina dobio preko 17 milijuna kuna

Obavijest o namjeri provođenja otvorenog postupka javne nabave – Rekonstrukcija građevine javne i društvene namjene – Društveni dom u Donjim Meljanima
20.07.2018.
REGISTAR UGOVORA O JAVNOJ NABAVI I OKVIRNIH SPORAZUMA – 30.06. 2018.
23.07.2018.

Za dva kapitalna projekta Grad Slatina dobio preko 17 milijuna kuna

U sklopu 5. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem danas je u Vinkovcima organizirano svečano potpisivanje 105 ugovora za projekte energetske obnove, komunalne infrastrukture, kulturne i prirodne baštine, zaštite okoliša, jačanja ruralnog poduzetništva i zapošljavanja te novih ulaganja u dječje vrtiće na području pet slavonskih županija: Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske.

Tom je prigodom gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marina Kokorića potpisao ugovore o financiranju dvaju kapitalnih projekta u Slatini, ukupne vrijednosti 22,95 milijuna kuna. Od toga dodijeljene bespovratne potpore iznose 17,37 milijuna kuna.

Projekt EPIcentar Sequoia Slatina, koji je prijavljen na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i Europskih fondova ispunio je uvjete za financiranje iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Prioritetna os 6 „Zaštita okoliša i održivost resursa“, Investicijski prioritet 6c „Očuvanje, zaštita, promicanje i razvoj prirodne i kulturne baštine“, Specifičnog cilja 6c2 „Povećanje atraktivnosti, edukativnog kapaciteta i održivog upravljanja odredištima prirodne baštine.“
Vrijednost ugovora iznosi 20.748.816,66 kuna, a dodjeljena  bespovratna sredstva iznose 80% investicije, odnosno 16.454.065,49 kuna.

Projekt ulaganja u Dječji vrtić Zeko u Slatini prijavljen je na Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2018. godini koji provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku iz nacionalnih sredstava Republike Hrvatske.
Vrijednost ugovora iznosi 2.208.111,75 kuna, a dodijeljena potpora iznosi 914.100,00 kuna.

Za projekt EPI centar Sequoia Slatina Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. godine,  gradonačelnik Ostrošić potpisao je s ministricom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije  Gabrijelom Žalac i ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislavom Petricom, dok je Ugovor o sufinanciranju ulaganja u objekt  Dječjeg vrtića Zeko Slatina potpisao s ministricom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku iz nacionalnih sredstava Republike Hrvatske Nadom Murganić. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content