VPŽ potpisala Sporazum Lokalnog partnerstva za zapošljavanje

Osnivačka Skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, predsjednica Lahorka Weiss
09.05.2013.
Osnivanje Lokalne akcijske grupe u Slatini
09.05.2013.
Osnivačka Skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, predsjednica Lahorka Weiss
09.05.2013.
Osnivanje Lokalne akcijske grupe u Slatini
09.05.2013.

VPŽ potpisala Sporazum Lokalnog partnerstva za zapošljavanje

Župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, potpisao je Sporazum o partnerstvu Lokalnog partnerstva za zapošljavanje. Navedenim Sporazumom osnovano je Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Virovitičko-podravske županije. Sporazum su potpisali još i: Grad Virovitica, Grad Slatina, Grad Orahovica, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Virovitica, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Područna obrtnička komora VPŽ, Zajednica sindikata Virovitičko-podravske županije, Obiteljski centar Virovitičko-podravske županije, Općina Pitomača, Razvojna agencija Sjever – DAN, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, Strukovna škola Virovitica, Tehnička škola Virovitica, Industrijsko obrtnička škola Virovitica, Centar za socijalnu skrb Virovitica, Pučko otvoreno učilište Slatina, Pučko otvoreno učilište Aspekt, Croming d.o.o., Udruga osoba s invaliditetom Slatina, Udruga S.O.S. telefon poziv u pomoć.

Svečanosti potpisivanja Sporazuma nazočili su i govorili predstavnici projektnog ureda iz Osijeka Gerhard Hiemeyer i Anica Radman. Lokalno partnerstvo za zapošljavanje utemeljeno je u sklopu projekta “Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza 3”, koji se financira iz IPA programa Europske unije. Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, uoči potpisivanja Sporazuma, između ostalog je podcrtao:
– Kada se govori o razvoju gospodarstva, tada se govori i o razvoja ljudskih potencijala što je često najvažnija karika u tom procesu.

Predstavnik Projektnog ureda iz Osijeka Gerhard Hiemeyer je kazao:
– Ovo je jedinstvena prigoda da se izradi strategija razvoja Virovitičko-podravske županije. Naš pristup biti će praćenje onoga što trebate učiniti do 2014. godine. Ovaj posao ne radimo niti za institucije niti za HZZ već za građane Virovitičko-podravske županije posebno za nezaposlene, mlade koji se uključuju na tržište rada, osobe s invaliditetom… Posebno se zahvalio Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnoj službi Virovitica i ravnateljici Lahorki Weiss.

Potpisivanjem Sporazuma, članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, obvezuju se na aktivno sudjelovanje u sljedećim aktivnostima: razvijanju strategije razvoja ljudskih potencijala Virovitičko-podravske županije u bliskoj suradnji s tijelima nadležnima za razvoj županijske razvojne strategije, HZZ-om i skupinama dionika; razvijanju akcijskog plana, opisivanju procesa provedbe strategije razvoja ljudskih potencijala u skladu s mogućim izvorima financiranja; tematskim radnim skupinama, osnovanima od strane Lokalnog partnerstva za zapošljavanje; razvoju projekata, konzorcija i poticanje razvijanja projekata pod određenim pozivima za prijedloge, te korištenju ostalih EU programa, nacionalnih programa i programa zajednice. članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Sporazum o partnerstvu su potpisali na neodređeno vrijeme.

Skip to content