VPŽ najbolja u Hrvatskoj prema rezultatima poslovanja

Plesna skupina Art nastupila na Treps-u
29.04.2013.
U tijeku prijave za tečaj stranih jezika u POU Slatina
29.04.2013.
Plesna skupina Art nastupila na Treps-u
29.04.2013.
U tijeku prijave za tečaj stranih jezika u POU Slatina
29.04.2013.

VPŽ najbolja u Hrvatskoj prema rezultatima poslovanja

Forbesovo istraživanje je objektivan pokazatelj rada i učinkovitosti županijske i gradske uprave

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin održali su tiskovnu konferenciju povodom izvrsnih rezultata Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice objavljenih u hrvatskom izdanju poslovnog časopisa Forbes.

Župan Tolušić novinarima je objasnio kako je istraživanje koje je radio Forbes rađeno nezavisno, a podaci koji su uzeti u obzir su podaci Ministarstva financija, FINA-e i drugih relevantnih institucija. Prema Forbesu, Virovitičko-podravska županija najbolja je u Hrvatskoj prema povećanju prihoda poduzetnika u razdoblju 2009./2011.. Prihodi poduzetnika u navedenom razdoblju porasli su za čak 22%, što je najveći postotak u RH. Na drugom mjestu nalazi se Sisačko-moslavačka sa porastom od 14,3%. U 2011. godini Virovitičko-podravska županija imala je 842 poduzetnika, dok je u 2009. imala čak 5,6% manje, što znači da je i u kriznim vremenima rastao broj poduzetnika .

Gradonačelnik Ivica Kirin naglasio je kako se Grad Virovitica ponovo našao među “Top 20 gradova” – rang listi gradova koje je Forbes također radio na temelju podataka relevantnih institucija, ali ove godine na čak 10. mjestu u Republici Hrvatskoj. Prošle, 2012. godine, Virovitica je bila na 17. mjestu. Kirin se zahvalio djelatnicima gradske uprave i svima ostalima koji su pomogli da se ostvare ovakvi rezultati. Naglasio je također da će grad još više pojačati investicijsku aktivnost u javnom sektoru kako bi se indirektno pomoglo i privatnom sektoru s ciljem da se mladi ljudi zadrže u gradu.
Podsjetimo, u svibanjskom broju Forbesa, župan Tomislav Tolušić ocijenjen je kao najbolji župan u Republici Hrvatskoj u ovom mandatu, ponajviše zbog ulaganja u školstvo i zdravstvo. Župan Tolušić je u 2011. smanjio rashode županijskog proračuna za 12,3%, u odnosu na 2009. godinu, a troškove za zaposlenike u Županiji za 18,5%. (vpz.hr)

Skip to content