VPŽ nagradila najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola

Poziv za prijavu gospodarskih manifestacija i znanstveno – stručnih skupova
09.06.2014.
Održana je 5. sjednica Županijske skupštine VPŽ
10.06.2014.

VPŽ nagradila najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola

U velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održana je svečanost uručivanja nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije koji su ostvarili zapažene rezultate na državnim natjecanjima. Svečanosti su nazočili zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac sa suradnicima, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, ravnatelji škola, nastavnici (mentori)…

Svečani program glazbenim tonovima uveličali su učenici Osnovne glazbene škole Slatina. Tea Gumbarević, učenica 3. razreda harmonike izvela je skladbu „Entertainer“, glazbenu točku na skladbu „Air“ Johanna Sebastiana Bacha upriličili su Antonio Cmrk, Karlo Lokner i Juraj Jelavić na tamburama dok je zadnju glazbenu poslasticu, skladbu „Se Ela Perguntar“ izvela Leonarda Dušak na gitari.

U kategoriji osnovnih škola tom su prigodom nagrađeni učenik Osnovne glazbene škole Slatina Jan Mojzeš i njegov mentor Zoran Vlajnić za ostvareno prvo mjesto na državnom natjecanju u sviranju trube, također nagradu za prvo mjesto osvojio je Luka Relić iz Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ Virovitica i njegov mentor Ivan Manjkas i to u sviranju saksofona. Nagrada za drugo mjesto na državnom natjecanju Mladi tehničari uručena je Luki Novotniju iz Osnovne škole Ivane Brlić- Mažuranić i njegovoj mentorici Svjetlani Urbanek. Nagrada za drugo mjesto u sviranju trombona uručena je Petru Furlanu iz Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ Virovitica i njegovom mentoru Draženu Štefanu. U kategoriji komorni sastavi treće mjesto na državnom natjecanju zauzeli su i pobrali nagrade Antonio Cmrk, Karlo Lokner i Juraj Jelavić iz Osnovne glazbene škole Slatina uz mentorstvo Korane Perlić.

U kategoriji srednjih škola najzapaženije rezultate ostvarili su i pritom preuzeli nagrade Doroteja Santi iz Srednje škole Marka Marulića Slatina koja je na državnom natjecanju osvojila pojedinačno prvo mjesto u krosu uz mentorstvo Mirte Drokan, Jovana Tihomirović iz Tehničke škole Virovitica koja je osvojila prvo mjesto u državi iz latinskog jezika uz mentorstvo Jasne Poljak, Doroteja Santi, Marina Novoselec, Matea Minauf i Monika Tokić iz Srednje škole Marka Marulića Slatina koje su uz mentorstvo Mirte Drokan osvojile ekipno drugo mjesto u državi u krosu, Dalibor Zorić i Marin Rajniš iz Industrijsko-obrtničke škola Virovitica koji su uz mentorstvo Igora Koletića osvojili drugo mjesto na državnom natjecanju u kategoriji Instalater grijanja i klimatizacije, Dorian Hercigonja iz Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ Virovitica koji je na držvnom natjecanju u sviranju trombona, uz mentorstvo Dražena Štefana osvojio drugo mjesto te Ivan Škiljić i Alen Jonaš iz Industrijsko-obrtničke škola Slatina koji su u kategoriji Vodoinstalatera osvojili treće mjesto u državi uz mentorstvo Ernesta Balte. (vpz.hr)

no images were found

Skip to content