Velikom vježbom i svečanom sjednicom u Slatini održana 25. obljetnica osnutka Vatrogasne zajednice VPŽ

MNK Slatina od jeseni punopravni član 2. HMNL-istok
20.05.2018.
Održan radni sastanak predstavnika Grada Slatine i Hrvatskih voda VGI „Karašica –Vučica“ D. Miholjac
22.05.2018.

Velikom vježbom i svečanom sjednicom u Slatini održana 25. obljetnica osnutka Vatrogasne zajednice VPŽ

Vatrogasna zajednica Virovitičko- podravske županije jučer je obilježila 25 godina postojanja i rada svečanom sjednicom i velikom vatrogasnom vježbom u Slatini gdje je 23. srpnja 1993. g. i osnovana Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije koja broji oko 2.100 članova u tri grada i 13 općina.
Na ovoj svečanosti se okupilo 500-injak vatrogasaca s područja cijele Virovitičko-podravske županije i drugih gostiju.

Svečana sjednica je održana u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina kojoj su u ime domaćina nazočili predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Željko Palković, izaslanik predsjednika HVZ-a, potpredsjednik krovne vatrogasne zajednice Hrvatske, Đuro Petrić, zapovjednik Varogasne zajednice VPŽ Stjepan Venus,  brojni vatrogasni predsjednici, zapovjednici, i vatrogasci svih vatrogasnih društava  Virovitičko-podravske županije, te brojni gosti među kojima su bili  virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić sa zamjenicima Bojanom Plantakom i Sanjom Mrzljak Jovanić kao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija, gradonačelnica Grada Orahovice i saborska zastupnica Ana Marija Petin, brojni načelnici općina i dužnosnici VPŽ kao i ravnatelji Gradskog Crvenog križa Slatina, Policijske postaje Slatina, Područne službe zaštite i spašavanja Virovitica, predstavnici Hitne službe, Zavoda za hitnu medicinu VPŽ i HGSS-a.

U ime domaćina goste je pozdravio predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Željko Palković, nakon čega je uslijedilo Izvješće o radu tijekom 25 godina Vatrogasne zajednice Virovitičko – podravske županije kroz kratki filmski prikaz.

Vatrogasce i nazočne goste pozdravili su župan Virovitičko- podravske županije Igor Andrović, a potom i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić kojima je predsjednik VZ VPŽ Željko Palković uručio plakete zahvale kao i prisutnim članovima prvog Upravnog i Nadzornog odbora te Zapovjedništva koji su zaslužni za osnivanje Vatrogasne zajednice Virovitičko – podravske županije, a u ime kojih se zahvalio prvi predsjednik Stjepan Vošćak.

Potom je zapovjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Stjepan Venus zaslužnim vatrogascima uručio uvjerenja za položene specijalnosti, a uručena su i brojna odlikovanja, plakete, spomenice, plamenice i medalje.

Na samom kraju sjednice čestitke na uspješnom radu i velikoj obljetnici Vatrogasnoj zajednici VPŽ uputio je izaslanik predsjednika HVZ-a, potpredsjednik krovne vatrogasne zajednice Hrvatske, Đuro Petrić.

Svečanost su svojim nastupoima uveličali članovi Učeničkog zbora Glazbene škole Milka Kelemena Slatina pod vodstvom voditeljice Sare Mojzeš i učenik 6. razreda gitare Leonardo Mandekić, te Matej Orina iz Orahovice.

Nakon mimohoda ulicama Slatine održana je velika pokazna vježba, kojom je koordinirao, Stjepan Venus, zapovjednik VZ VPŽ, a u njoj je sudjelovalo oko 150 vatrogasaca. Uz vatrogasce u vježbi koja se odvijala na 10 lokacija na Javorici i oko nje sudjelovali su i članovi Gradskog Crvenog križa Slatina, Područne službe zaštite i spašavanja Virovitica, Hrvatskih šuma, hitne službe Zavoda za hitnu medicinu VPŽ, policijski djelatnici, predstavnici HGSS-a.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content