Uskoro osnivanje Savjeta za Projekt Slavonija u kojem će uz ministre, biti svi slavonski župani, saborski zastupnici, direktori razvojnih agencija

Upozorenje na opasnost od poledice, obrušavanja snijega, leda i ledenih siga s krovova
16.01.2017.
Na području Virovitičko-podravske županije bilježi se povećanje dolazaka turista za 11,45, a broja noćenja za 4,77 posto
16.01.2017.

Uskoro osnivanje Savjeta za Projekt Slavonija u kojem će uz ministre, biti svi slavonski župani, saborski zastupnici, direktori razvojnih agencija

Ono o čemu su prije nekoliko mjeseci govorili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, kao i današnji ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, dobit će skorašnju potvrdu. Naime, ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac najavila je u Vinkovcima osnivanje Savjeta za Projekt Slavonija na razini Vlade RH. Istaknula je kako će zadaća toga savjeta biti praćenje mjera i drugih aktivnosti vezanih za ovaj veliki projekt za koji se iz EU fondova može povući 2,5 milijardi eura do 2020. godine.

Prema riječima Gabrijele Žalac u Savjetu za Projekt Slavonija nalazit će se svi ministri vezani uz provedu Projekta, župani iz pet slavonskih županija, direktori slavonskih županijskih agencija kao i saborski zastupnici s područja Slavonije.

– Ovakvim sastavom Savjeta postići ćemo bolju koheziju kao i praćenje i informiranje o provedbi samoga projekta. To su osobe koje su najbolje upoznate s potrebama na terenu i projektima koji su u pripremi – rekla je Gabrijela Žalac koja se tijekom posjete Gradu Vinkovci susrela s čelnicima grada i županije s kojima je razgovarala o provedbi razvojnih projekata vezanih za grad Vinkovce, Vukovarsko-srijemsku županiju ali i međužupanijske projekte, a na sastanku je bio i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, bivši direktor VIDRA-e agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

 

Istakla je kako su ministri u Vladi RH spremni na izazove i u suradnji sa županima, načelnicima i gradonačelnicima kako bi proveli u djelo razvojnu regionalnu politiku, a što je jedan od prioriteta ove Vlade.

– To je ravnomjeran razvoj svih krajeva Hrvatske i razvoj potpomognutih područja. Mislim da je time konačno došao red i na Slavoniju, Baranju i zapadni Srijem, a što Vlada pokazuje i provedbenim mehanizmima, rekla je ministrica Žalac.

Najavila je kako će do kraja mjeseca biti potpisani prvi ugovor vezani za Projekt Slavonija, a odnose se na zdravstvene ustanova, kulturnu baštinu i dr. (www.vecernji.hr)

Skip to content