Upozorenje na opasnost od poledice, obrušavanja snijega, leda i ledenih siga s krovova

Prije točno 25 godina Republika Hrvatska postala međunarodno priznata zemlja
15/01/2017
Uskoro osnivanje Savjeta za Projekt Slavonija u kojem će uz ministre, biti svi slavonski župani, saborski zastupnici, direktori razvojnih agencija
16/01/2017

Upozorenje na opasnost od poledice, obrušavanja snijega, leda i ledenih siga s krovova

Svjedoci smo ćudljiva vremena u aktualnom siječnju mjesecu, što može rezultirati većim i znatno obilnijim količinama snijega te pojavom kiše koja se ledi u dodiru s tlom, ali i naglim zatopljenjem. Iznenadna i mjestimična poledica na kolnicima i hodnim prometnim površinama uzrokovana izlijevanjem krovne vode na javne površine, te snijeg, led i ledene sige svojim obrušavanjem s krovova zgrada na nogostupe mogu prouzročiti ozbiljne ozljede pa i teža stradavanja prolaznika.

Stoga, upozoravamo građane, institucije i pravne osobe na potrebu pojačane opreznosti i osjećaja prvenstveno vlastite odgovornosti prigodom izlaska svakog pojedinca na ulicu i kretanja pješice ili automobilima gradskim i prigradskim javnim prometnim površinama, jer moguće opasnosti uistinu mogu biti višestruke. Na vozače osobnih automobila apeliramo da bez uistinu prijeke potrebe nastoje ne ostavljati svoja vozila na javnim parkiralištima koja su u središtu grada ili pak njemu gravitiraju.

Vlasnike nekretnina na kojima su višestambene ili pojedinačne zgrade s kosim krovovima bez snjegobrana, a nagnutima na nogostupe i javna parkirališta, posebno upozoravamo na njihovu osobnu odgovornost zbog opasnosti po život i zdravlje prolaznika i susjednu imovinu te ih pozivamo na to da se za skidanje opasnih i prijetećih krovnih naslaga snijega, leda i ledenica i sličnu pomoć obrate prvenstveno svojim upraviteljima zgrada ili pak izravno Javnoj vatrogasnoj postrojbi Slatina na telefon 193, odnosno javnosti sda već podosta znanom Centru 112.

Također, pozivamo i molimo građane da svaku uočenu opasnost od poledice, snijega, leda i ledenih siga  odmah dojave telefonskim pozivom Centru 112 ili Policiji na broj 192 ili  Hitnoj pomoći na telefon 194 ili gradskoj zimskoj službi pri tvrtki Slatina KOM d.o.o. na broj 400-481 ili komunalnom redaru Gradske uprave Grada Slatine na broj 099 216 43 49.

Dojava se može obaviti i osobno, na adresama sjedišta navedenih ustanova i tvrtki.

Građanima i pravnim osobama unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju, suradnji i pomoći.

 

PROČELNICA

Vesna Klement, dipl. ing. grad.

Skip to content