Uređenje interijera zgrade 3. rajona u Slatini u samoj završnici

Vinarija Stari podrum Ivana Halasa priprema novi projekt u sklopu kojega se planira izgradnja kušaonice vina
29.04.2021.
Obitelj Sliško iz Petrinje zahvalila Gradu Slatini i gradonačelniku Ostrošiću na pomoći pri nabavi mobilne kućice
30.04.2021.
Vinarija Stari podrum Ivana Halasa priprema novi projekt u sklopu kojega se planira izgradnja kušaonice vina
29.04.2021.
Obitelj Sliško iz Petrinje zahvalila Gradu Slatini i gradonačelniku Ostrošiću na pomoći pri nabavi mobilne kućice
30.04.2021.

Uređenje interijera zgrade 3. rajona u Slatini u samoj završnici

U sklopu ciklusa uređenja mjesnih domova na području grada Slatine i prigradskih naselja u nekoliko etapa prišlo se i uređenju doma slatinskih mjesnih odbora Matija Gubec i Braće Radić, odnosno zgrade Trećeg rajona u Slatini.

Na inicijativu ovih mjesnih odbora, a u zajedničkoj suradnji s Gradom Slatinom kroz Program malih komunalnih akcija, ali i dodatna ulaganja Grada ovih se dana uređenje interijera privodi kraju. Tako će i ovaj dom biti spreman za provođenje skorašnjih lokalnih izbora uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, budući da se zbog situacije s koronavirusom još uvijek ne može koristiti za druženja, održavanje sastanaka i raznih manifestacija i drugih prigoda za koje je i namijenjen. 

Zgradu Trećeg rajona obišao je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka i predsjednika MO Matija Gubec, Josipa Gebaja, te se tom prigodom s nostalgijom prisjetio slavnih dana ovoga doma.

– Treći rajon je bio moj prvi disco i sjećam se tih zabavnih druženja uz odličnu glazbu, i znam da je kasnije puno generacija mladih prošlo ovdje, no uvijek je bilo problema s toaletom kojeg uopće nije bilo.
Mi smo ovdje i sustanari jer se u ovoj zgradi na katu nalaze i dva stana čijim smo stanarima također riješili problem kanalizacije uređenjem sanitarnog čvora u prizemlju, a u narednom periodu predstoji još uređenje zajedničkog dvorišnog prostora, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te istaknuo kako je u ovom domu osim osposobljavanja prijeko potrebnog sanitarnog čvora, zamijenjena dotrajala stolarija, a na nove PVC prozore postavljene su trakaste zavjese. Zamijenjene su i dotrajale elektroinstalacije te je postavljena nova led rasvjeta koja je multifunkcionalna što je osim novog sustava grijanja još jedan način uštede energije. Uveden je plin i ugrađeno plinsko centralno grijanje, postavljen je keramički pod u hodniku prema sanitarnom čvoru, te je osim velike dvorane ličenjem zidova uređeno i samo predvorje kao i ured koji će također dobiti novu svrhu u sklopu ovoga prostora.

– U narednom periodu slijedi nastavak opremanja velike dvorane kojoj trenutačno nedostaje namještaj, no prije toga u planu je i sanacija parketa kako bi se sve zaokružilo u jednu cjelinu, a onda je samo bitno pametno gospodariti ovim prostorom kako bi se očuvao i za generacije koje dolaze, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić istaknuvši kako se razmišlja i o nekim novim sadržajima poput nabave opreme za stolni tenis koja će koristiti osobito mladima prigodom zajedničkih druženja, no sve u svoje vrijeme. 

Svoje oduševljenje novouređenim prostorom nije krio predsjednik MO Matija Gubec, Josip Gebaj:

– Meni je izrazito drago što je ovaj prostor napokon uređen i sve mi je ovo iznenađujuće jer se ovaj prostor zaista ne može prepoznati. To je sada jedan prekrasan prostor u kojemu ćemo moći na kvalitetan način provoditi vrijeme, a vjerujem kada korona prođe da će to biti često u ovako privlačnom prostoru koji je previše godina bio neugledan i ruglo naših mjesnih odbora, – istaknuo je predsjednik Gebaj. Dodao je kako je suradnja s Gradom Slatinom u posljednje vrijeme izuzetna te su s gradonačelnikom Ostrošićem dogovoreni još neki detalji koji će ovom prostoru u narednom periodu dodatno poboljšati, ne samo vizuru nego i funkciju.

(www.radioslatina.hr)

Skip to content