Uporaba pirotehnike dozvoljena je od 27. prosinca do 1. siječnja

Sudionici 6. hodočašća hrvatskih branitelja odali počast nevino stradalim Hrvatima u Voćinu
14.12.2014.
Sjednica Gradskog vijeća u petak 19. prosinca
15.12.2014.

Uporaba pirotehnike dozvoljena je od 27. prosinca do 1. siječnja

U doba božićnih i novogodišnjih blagdana Ministarstvo unutarnjih poslova provodi operativnu akciju „Mir i dobro“, a cilj joj je ostvariti dobro stanje javnog reda i mira i opće sigurnosti građana i imovine. Ove godine akcija započinje u ponedjeljak, 15. prosinca, i traje do 8. siječnja 2015., a provodit će se kroz općenito operativno postupanje, sprječavanje nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava, te pojačanjem mjera sigurnosti na prostorima gdje se najčešće događaju nesreće vezane za upotrebu pirotehničkih sredstava, poput škola, vjerskih objekata za vrijeme održavanja misa i drugih mjesta gdje se okuplja veći broj građana.

Uporaba pirotehnike dozvoljena od 27. prosinca do 1. siječnja. Osobama starijim od 14 godina dozvoljena je prodaja pirotehničkih sredstava I. kategorije u prodavaonicama i kioscima, dok se osobama starijim od 18 godina mogu prodavati i sredstva II. i III. kategorije, koje sadrže vrlo veliku količinu pirotehničke smjese i mogu se prodavati isključivo s odobrenjem MUP-a.

Uporaba pirotehničkih sredstava dozvoljena je isključivo od 27. prosinca do 1. siječnja. Kazne koje su propisane Zakonom o eksplozivnim tvarima su od tisuću do pet tisuća kuna za fizičke osobe, i 20 tisuća do 40 tisuća kuna za pravne osobe. (icv.hr, mup.hr)

no images were found

Skip to content