UOSI Slatina obilježila Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

“Prosinac u Slatini” – upaljena i druga adventska svijeća
06.12.2016.
Eugenijalci u Zavičajnom muzeju uredili čizmicu svetog Nikole
06.12.2016.

UOSI Slatina obilježila Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

U kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina, u ponedjeljak 5. prosinca, Udruga osoba s invaliditetom Slatina obilježila je  Međunarodni  Dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera.

Diana Zelenka iz Udruge osoba sa invaliditetom Slatina predstavila  je  rad Udruge koji se intenzivno proširuje  od  2004. godine i projekta „Kombi koji život znači“ . Nakon tog projekta koji je realiziran uz pomoć Grada Slatine, uslijedili su višegodišnji projekti:  Mobilnost mladih, Centar za podršku, Podrška OSI+60, Mala pomoćnica, Osobni asistent, Pomoćnik u nastavi, Pomoć u kući – prevencija institucionalizacije i  Pomoć „nevidljivim“ građanima. Trenutno Udruga zapošljava 46 osoba, dok je 2014./2015. godine zapošljavala čak 96 osoba.

Okupljenima se tom prigodom obratio gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš pritom izrazivši zadovoljstvo zbog dobre suradnje Udruge sa Gradom i Županijom. Čestitao je okupljenima Međunarodni dan osoba sa invaliditetom te poželio puno uspjeha u budućem radu Udruge.

Načelnik Općine Čađavica, Mirko Rončević također je čestitao Međunarodni dan osoba sa invaliditetom te se zahvalio članovima UOSI u ime svih općina na kojima Udruga provodi svoje aktivnosti.

Nakon predstavljanja programa rada Udruge, prisutni su imali priliku pogledati dokumentarni film Pomoć „nevidljivim“ građanima.  Riječ je o filmu snimljenom prema istoimenom projektu  kojeg je Udruga provodila gotovo dvije godine uz potporu sredstava Europske unije i Vlade RH-a.

no images were found

Skip to content