UKLA Slatina održalo redovnu godišnju Skupštinu – Ipak se isplatilo

Kumičići Cvjetnom pričom obilježili Dan škole
09.05.2018.
Saksofonist Goran Jurković i pijanist Danijel Detoni oduševili slatinsku publiku
15.05.2018.
Kumičići Cvjetnom pričom obilježili Dan škole
09.05.2018.
Saksofonist Goran Jurković i pijanist Danijel Detoni oduševili slatinsku publiku
15.05.2018.

UKLA Slatina održalo redovnu godišnju Skupštinu – Ipak se isplatilo

Udruženje klubova liječenih alkoholičara Slatina jučer je u svojim prostorijama održalo redovnu godišnju Skupštinu koja je započela himnom Udruženja i stihovima pojedinih članova-pjesnika.
Uz okupljene članove, predsjednica UKLA Slatina Ksenija Vujanović-Juras pozdravila je nazočne goste, privremenog pročelnika Stručne službe Grada Slatine, Krunoslava Šaraboka, predsjednicu slatinskog Ogranka Matice Hrvatske Zoricu Varga, te predstavnike prijateljskog KLA Virovitica. Potom je podnijela izvješće o radu u protekloj godini koja je bila bogata aktivnostima.
Uz redovite sastanke klubova srijedom i petkom, te rada Teritorijalnog alkohološkog centra svakodnevno, UKLA Slatina je između ostaloga sudjelovalo na Hrvatskom kongresu preventivne medicine zavoda za javno zdravstvo u Opatiji, a u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Sveti Rok, na kojemu je predstavljen Protokol međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji. Članovi su nastupili na 33. sportskim susretima klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske, kao i na 19. večerima pučke poezije u Virovitici pod nazivom „Poezijom protiv ovisnosti“.
Uz redovito obilježavanje važnih datuma i blagdana tijekom godine, povodom mjeseca borbe protiv alkoholizma koji se svake godine obilježava od 15. studenoga do 15. prosinca, upriličeno je gostovanje na Radio postaji Slatina, te je organizirana radionica na kojoj su sudjelovali učenici 6. razreda OŠ Josipa Kozarca Slatina.
Predstavnici UKLA Slatina sudjelovali su i na edukaciji „Osnaživanje kapaciteta neprofitnih organizacija za pripremu projektnih prijedloga“ organiziranu u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok u suradnji sa županijskom agencijom za regionalni razvoj Vidra, a namijenjenu stručnim djelatnicima županijskih klubova liječenih alkoholičara s ciljem osnaživanja kapaciteta klubova za prijavljivanje na projekte kojima će unaprijediti rad u klubovima i međusobnu stručnu suradnju klubova.
UKLA Slatina nominiralo je nekoliko projekata koji su odobreni, tako je u fazi realizacije projekt  u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije „Zajedno snažniji u borbi protiv ovisnosti“ koji financira Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske.
U okviru projekta „Obitelj – najbolja prevencija“ u kojemu je partner Grad Slatina, obilježit će se Mjesec borbe protiv ovisnosti Danom otvorenih vrata, a organizirat će se i sudjelovanje na manifestaciji Večeri pučke poezije.
U suradnji s tvrtkom Komrad d.o.o. također će se tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti organizirati predavanje za volontere, bit će izdan letak na temu ovisnosti,te se planira urediti kutak za dnevno druženje članova.
Predsjednica UKLA Slatina Ksenija Vujanović-Juras najavila je još jedan projekt koji je u suradnji s agencijom za regionalni razvoj Vidra prijavljen u sklopu Faze 1 Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici, u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenog križa Slatina i Centrom za socijalnu skrb Slatina, pod nazivom  „Zajedno i mudro na putu bez ovisnosti“ koji donosi niz aktivnosti, a vrijedan je oko pola milijuna kuna.
Financijsko izvješće je podnijela Vlasta Ivković, a nakon što su sva izvješća jednoglasno prihvaćena, čestitke na ustrajnosti i uspješnom radu u proteklom razdoblju, uz poziv na još bolju suradnju u narednom razdoblju uputili su privremeni pročelnik Stručne službe Grada Slatine, Krunoslav Šarabok, predsjednica slatinskog Ogranka Matice Hrvatske Zorica Varga i stručna djelatnica pri virovitičkom KLA Gordana Radusin. Potom su uz dr. Mariju Turk-Kuči i tajnicu UKLA Slatina Višnju Kajzer svoja iskustva s nazočnima podijelili pojedini članovi, koji su naglasili važnost postojanja ovakvih klubova koji su prva pomoć ka izlasku iz problema izazvanih prekomjernim pijenjem, kako su rekli Ipak se isplatilo, jer sada imaju normalan život.
Na samom kraju dr. Marija Turk-Kuči uručila je zaslužnim članovima diplome za višegodišnju apstinenciju.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content