Ugodna večer uz Gospodnetić singers

Održana 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine
29.03.2019.
Vretenci za autizam
30.03.2019.

Ugodna večer uz Gospodnetić singers

Turistička zajednica grada Slatine i Župa bl. Ivana Merza Slatina i ove su godine organizirali prigodan korizmeni koncert.

Nakon prošlogodišnjeg izvanserijskog koncerta vokalnog ansambla Lado, očekivali smo jednako kvalitetan koncert i ove godine željno iščekujući čuti ovogodišnje goste, vokalni ansambl Gospodnetić singers.

Ansambl Gospodnetić singers nastao je sponatano, nastupajući na manifestaciji Postirski pivoči na kojoj od 1994., pjeva gotovo svake godine. Članovima obitelji pridružuju se prijatelji koji vole višeglasnu pjesmu. Program ansambla je vrlo raznolik i sastojise od renesansnih pjesama, kanona, duhovnih skladbi, folklora i modernih pjesama.

Od 2014.godine ansambl djeluje u Zagrebu, u okviru ansambla Lisinski.

Osvojili su brojne nagrade na raznim festivalima i u Hrvatskoj ali i šire.

Jučer su se slatinskoj publici u crkvi bl.Ivana Merza predstavili koncertnim programom Miserere koji se sastoji od 17 skladbi u dugoj tradiciji višeglasnog crkvenog pjevanja iz razdoblja renesanse, baroka, ali i novijeg vremena, odnosno 20.stoljeća.

Uz nekoliko strofnih himni  (pogodnih za kongregacijsko sudjelovanje) na programu su se našla i sakralna djela namijenjena za profesionalno izvođenje. To su većinom samostalna djela ili pojedini stavci iz većih cikličkih djela poput pasija, rekvijema i oratorija, odnosno duhovnih kantata.

Dobrodošlicu im je poželio župnik Nikola Jušić, a samim time napravio i uvod u koncert.

Publika je nažalost bila manje brojna nego na prošlogodišnjem koncertu Lada, no svi koji smo se našli jučer navečer na koncertu ansambla Gospodnetić singers nismo požalili zbog toga, nego im samo možemo zahvaliti na više nego ugodnoj večeri.

Organizatori su gostima kao mali znak pažnje i zahvale za ovaj koncert darovali divni cvjetni aranžman.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content