Predstavljen roman Olivera Jukića “Sudačka nadoknada”
18.04.2015.
Završetak gradnje škole u Gornjem Miholjcu
20.04.2015.
Predstavljen roman Olivera Jukića “Sudačka nadoknada”
18.04.2015.
Završetak gradnje škole u Gornjem Miholjcu
20.04.2015.

Udruga dragovoljaca i veterana održala skupštinu

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina sinoć je u vatrogasnom domu DVD-a Slatina održala izvještajno-izbornu skupštinu.
U svom izvješću o radu predsjednik Ivan Selenić istaknuo je obradu više od 200 zahtjeva hrvatskih branitelja, kojima se tražilo reguliranje neriješenih opskrbnina, jednokratnih pomoći, mirovina, priznavanje statusa, ili se kompletirala dokumentacija radi ostvarivanja pojedinih prava.
Članovi udruge sudjelovali su u raznim vidovima obilježavanja obljetnica i značajnih datuma iz Domovinskog rata, kao što su komemoracije, polaganje vijenaca na spomen-obilježja, moto-pješačke hodnje, kolone sjećanja, različite sportske aktivnosti i natjecanja te humanitarna djelovanja.
Na kraju izvješća Selenić je rekao da udruga ne traži povlastice niti privilegije, ali traži da joj se osiguraju osnovni uvjeti za rad. Na skupštini je za novog predsjednika ponovno izabran Ivan Selenić, dopredsjednik je Dinko Mijatović, za članove Središnjeg odbora izabrani su Darko Veriga, Damir Bogati, Darko Vujić, Damir Culej, Mario Cigrovski, Dragutin Perčić, Miško Lorenc, Josip Kizivat, Dražen Nemet i Vladimir Kozma.
Članovi Nadzornog odbora su Goran Koštić, Dragan Kovačić i Darko Hodak, a Suda časti Ivan Nekić, Danijel Ambroš i Dražen Dunković.  Na skupštini je Statut udruge usklađen s novim Zakonom o udrugama pa je za likvidatora izabran Marijan Potočki.
Čestitke novoizabranim članovima tijela udruge uputio je gradonačelnik Ivan Roštaš, koji je također zahvalio udruzi na svim odrađenim aktivnostima u protekloj godini i na promicanju istine o Domovinskom ratu.
– To je posebno važno danas, kad je aktualni ministar branitelja u stalnom sukobu s braniteljskom populacijom, posebno s ratnim vojnim invalidima. Vaša udruga i ostale udruge proistekle iz Domovinskog rata imale su do sada podršku i imat ćete i dalju punu podršku u svome radu i očekujemo i dalje jednako dobru suradnju, rekao je gradonačelnik Roštaš.
Skupštinu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina pozdravili su predstavnici udruga Hrvatski domobran, Hrvatski časnički zbor Ogranak Slatina i Glasnici istine – hrvatski maratonci.

Skip to content