Predstavljen roman Olivera Jukića “Sudačka nadoknada”

Javni poziv
16.04.2015.
Udruga dragovoljaca i veterana održala skupštinu
19.04.2015.
Javni poziv
16.04.2015.
Udruga dragovoljaca i veterana održala skupštinu
19.04.2015.

Predstavljen roman Olivera Jukića “Sudačka nadoknada”

Sinoć je u Hrvatskom domu predstavljen roman Slatinčanina Olivera Jukića „Sudačka nadoknada“. To je Jukićev književni prvijenac, autobiografski zapis o snalaženju studenta iz male Slatine na školovanju u velikom Zagrebu, ali i sam autor kaže da je to ispovijest cijele jedne generacije iz ranih sedamdesetih godina 20. stoljeća.
Sinoćnje predstavljanje knjige bilo je drugačije od uobičajenih predstavljanja, jer je riječ o autoru dobro poznatom velikom broju nazočnih, mnogi od kojih su s njim odrastali, pohađali školu, odlazili u kino, studirali i provodili momačke dane. Na predstavljanju je bilo poezije, recitiranja, čitanja, pjevanja, sviranja, razgovora, ali i evociranja sjećanja na doživljaje, na ljude, događaje i Slatinu toga vremena. Jukić je okupio svoj nekadašnji glazbeni sastav, s kojim je izveo niz hitova iz 80-ih i 90-ih godina.
U tom glazbenom dijelu predstavljanja bilo je pjesama iz repertoara Franka Sinatre, Prljavog kazališta, Đorđa Balaševića, Jadranke Stojaković i drugih. Okupio je i Fighterse, koji su obilježili slatinsku subkulturu svoga vremena, malonogometnu ekipu Stanje šoka, ljubitelje velikog nogometa i rukometa.
U prisjećanju na pojedine doživljaje razgovorom i čitanjem ulomaka iz knjige pomogli su Danijela Fabric Fabijanac, Nenad Bračun, Željko Felbar, Davor Butorac i Miran Janečić, a moderator je bio Denis Ostrošić. Autor Oliver Jukić rekao je da poslije sudačke nadoknade dolaze produžeci, čime je najavio nastavak svoga književnog rada.

Skip to content