U vožnji s „Fijakerom“ proletjela još jedna nedjeljna večer Slatinskog ljeta

„Dani livade“ i ove godine prepuni pčelarskih tema
26.08.2019.
VII. IZMJENE I DOPUNE PLANA NABAVE 2019. – GRAD SLATINA
27.08.2019.
„Dani livade“ i ove godine prepuni pčelarskih tema
26.08.2019.
VII. IZMJENE I DOPUNE PLANA NABAVE 2019. – GRAD SLATINA
27.08.2019.

U vožnji s „Fijakerom“ proletjela još jedna nedjeljna večer Slatinskog ljeta

Kao što smo mogli i očekivati ni ovonedjeljni koncert nije iznevjerio vrlo visoko postavljenu ljestvicu dobre zabave koja je sinoć stigla u Slatinu s „fijakerom“.
Naime, nakon što je vesele momke Tamburaškog sastava Fijaker u prvom pokušaju nastupa u Slatini omela kiša, ovoga puta dočekao ih je pljusak aplauza kada su stupili na slatinsku ljetnu pozornicu.
Od prvih taktova stvorila se simbioza s brojnom publikom koja je baš svaku pjesmu pjevala uz ove popularne tamburaše koji su se na samom početku koncerta zahvalili na divnom dočeku te ujedno uputili čestitke Radio Slatini na velikoj obljetnici, 50 godina postojanja radija u Slatini.
Ponovno se tražilo mjesto više jer svi su kafići bili popunjeni do posljednjeg mjesta, no ipak se pronašlo prostora za veliko kolo kada su dečki zasvirali Kukunješće. Od tada svaka je nova pjesma bila popraćena plesnim parovima ispred pozornice, a na samoj pozornici, uz već popriličnu gužvu jer je u sastavu sedam kršnih momaka, mjesto su pronašli i brojni mališani koji su svojim veseljem, pjesmom i plesom upotpunili cjelokupni dojam.

Da Slatini treba ovakvih događanja svjedoči i činjenica da su se pojedine Slatinčanke odvažile i zapjevati s tamburašima, tako da je slatinska publika imala prigodu čuti najnoviji duet i izvedbu pjesme Tajna najveća, što je samo jedan od hitova koji su uz uspješnice iz vlastitog repertoara izveli članovi TS Fijaker.

Bio je to, ukratko rečeno, kompletan paket zabave ukrašen pravim slavonskim štihom, a osim Slavonijom momci su vrlo uspješno pjesmom provezli svoj fijaker kroz cijelu Hrvatsku i šire, tako da su između ostalih razgalili i srca brojnih slatinskih Ličana.
Bilo je tu pjesama za svakoga jer palili su i žarili Fijakerci i za garavuše i za plavuše i one zelenih očiju, ispunjavali i rođendanske čestitke, a sve to uz brojne anegdote i šale od kojih se ponekim punicama štucalo. I tako u veselom tonu proletjela su dva sata izuzetne svirke koja je završila još jednim Kukunješćem uz rasplesanu publiku.

Ni ovoga puta nije izostalo fotografiranje s obožavateljima koji su željeli trajnu uspomenu s ovog nezaboravnog Slatinskog ljeta koje je za svoje Slatinčane pripremio Slatinski informativni centar, uz potporu Grada Slatine i gradske Turističke zajednice.
A kako ni članovi TS Fijaker ne bi zaboravili svoje gostovanje u Slatini, dobili su na dar pravi, pravcati fijaker. Naime Slatinčani Andrija i Olga Polak koji se inače bave izradom rukotvorina u drvu, poklonili su im za uspomenu ručno izrađenu maketu fijakera.
Svi oni koji nisu bili u mogućnosti doći u središte grada nisu bili zakinuti za ovu slavonsku rapsodiju koju su mogli slušati na svojim radio prijemnicima kroz izravni prijenos i ovoga nedjeljnog koncerta u programu Radio Slatine.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content