U Virovitici održan kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije

Obavijest o promjeni načina financiranja udruga iz Proračuna grada Slatine za 2016. godinu
16.02.2016.
I ove godine sajam Viroexpo priprema bogat kulturno-umjetnički i zabavni program za posjetitelje
17.02.2016.

U Virovitici održan kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije

U velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, u utorak 16. veljače, održan je kolegij ravnatelja i računovođa srednjih i osnovnih škola na temu Smjernice za vlastite i namjenske prihode u proračunu Virovitičko-podravske županije.

Tom prilikom školskim ustanovama od strane pročelnice županijske Službe za javne financije Ankice Garaj, dana je uputa o načinu pravdanja prihoda i rashoda za prethodni mjesec, načinu naplati istih, te načinu izvještavanja. Također je jasno ukazano na obveze izrade financijskih planova te njihov sadržaj u okviru kojeg je nužno prikazati sve prihode kao sastavnice istog.

Po pitanju tekuće problematike pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, dala je smjernice za daljnju provedbu kapitalnih projekata energetske učinkovitosti. Također je dana uputa školskim ustanovama vezano uz usklađivanje obveza po pitanju zakonskih okvira koji reguliraju problematiku gospodarenja otpadom, a koju su sve školske ustanove dužne uskladiti.

U odnosu na postupanje i raspolaganje imovinom školskih ustanova, a u skladu sa zaprimljenim prijedlozima školskih ustanova koji su dostavljeni prema nadležnom upravnom odijelu, pročelnica je istaknula da će se prilikom oblikovanja novih pravnih okvira kroz sadržaj Odluke o uvjetima i načinu korištenja imovine školskih ustanova čiji je osnivač Virovitčko-podravska županija razmotriti mogućnosti korištenja sredstava sukladno zahtjevima školskih ustanova.

 

Skip to content