U Turanovcu otvorena nova proizvodna hala tvrtke Šafram d.o.o. vrijedna 2,5 milijuna kuna

U ponedjeljak, 5. listopada, na području Virovitičko-podravske županije s radom počinje 79 pomoćnika u nastavi
02.10.2015.
Čestitka virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića povodom Svjetskog dana učitelja koji se obilježava 5. listopada
05.10.2015.

U Turanovcu otvorena nova proizvodna hala tvrtke Šafram d.o.o. vrijedna 2,5 milijuna kuna

U petak, 2. listopada, u prisutnosti saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana virovitičko-podravskog Tomislava Tolušića, načelnika općine Lukač Đure Bukvića te brojnih uvaženih gostiju, svečano je otvorena nova proizvodna hala tvrtke Šafram d.o.o. Riječ je o investiciji vrijednoj 2,5 milijuna kuna koja je sufinancirana iz pretpristupnog programa EU IPARD – mjera 103.

Šafram d.o.o. vodeći je domaći proizvođač začina te jedini hrvatski proizvođač začinske paprike.

Na svečanosti otvorenja nazočnima su se prigodnim govorima obratili vlasnik tvrtke Mirko Šafranko, direktorica Arijana Šafranko Salihćehajić, načelnik Lukača Đuro Bukvić, župan Tomislav Tolušić te saborski zastupnik Josip Đakić.

Tvrtka Šafram je naša najveća nacionalna tvrtka koja proizvodi začinsko bilje i koja je zahvaljujući svom trudu i entuzijazmu, a uz pomoć županijske Razvojne agencija VIDRA, uspjela povući velike svote novca iz europskih fondova. Danas smo otvorili drugi objekt financiran iz IPARD programa. Time tvrtka cijelu svoju proizvodnju seli u općinu Lukač, što dokazuje da ruralna područja imaju potencijala, da maju budućnost ako ih gospodarstvo i šira zajednica prepoznaje i ulaže u njih – naglasio je župan Tomislav Tolušić.

Svečanosti otvorenja nazočili su, između ostalih, zamjenica župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnik Špišić Bukovice Hrvoje Miler, ravnatelj VIDRA-e Tomislav Petric…

Poduzeće je, zahvaljujući EU sredstvima, u posljednje dvije godine povećalo svoje kapacitete, što je omogućilo proširenje asortimana, otvaranje novih radnih mjesta, ali i nova ulaganja.

Projektnu prijavu radila je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a za Šafram ovo nije prvi projekt financiran iz IPARD programa. Tvrtka je 2012. godine u sklopu EU projekta vrijednog 4,31 milijun kuna, cjelokupnu proizvodnju, preradu i pakiranje začina, sušenog voća i povrća te sredstava za konzerviranje iz Zagreba preselila u Turanovac, gdje je tada otvoren novi proizvodni pogon. Do sada je u tvrtci zaposleno 17 stalnih radnika, a uz njih i 20 sezonskih.

Novom investicijom Šafram planira povećati proizvodnju i plasman robe na domaće, ali i inozemna tržišta. (www.vpz.hr)

no images were found

Skip to content