U ponedjeljak, 5. listopada, na području Virovitičko-podravske županije s radom počinje 79 pomoćnika u nastavi

3. štraparijada u Novoj Bukovici
01.10.2015.
U Turanovcu otvorena nova proizvodna hala tvrtke Šafram d.o.o. vrijedna 2,5 milijuna kuna
02.10.2015.
3. štraparijada u Novoj Bukovici
01.10.2015.
U Turanovcu otvorena nova proizvodna hala tvrtke Šafram d.o.o. vrijedna 2,5 milijuna kuna
02.10.2015.

U ponedjeljak, 5. listopada, na području Virovitičko-podravske županije s radom počinje 79 pomoćnika u nastavi

U petak, 2. listopada, u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici, potpisani su ugovori sa 79 pomoćnika u nastavi za područje županije, a na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz fondova za financijsko razdoblje 2014.-2020. Potpisivanju ugovora prisustvovali su saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić, zamjenica župana Sanja Bošnjak, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturuVesna Šerapac, ravnatelj Razvojne agencije VIDRA Tomislav Petric te psihologinja Jasna Per Kožnjak.

Projekt za osiguranje pomoćnika u nastavi Virovitičko-podravska županija je u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA prijavila na Javni poziv Ministarstva, znanosti, obrazovanja i športa s ciljem da se kroz suradničko podučavanje učenicima pruži mogućnost za potpuno uključivanje u odgojno-obrazovni proces te tako doprinese sustavu socijalizacije, kao i razvoju vještina i sposobnosti. Kroz projekt će biti osiguran rad za 79 pomoćnika u nastavi za 80 učenika iz 17 odgojno-obrazovnih ustanova s područja županije.

Uspjeh u budućem radu pomoćnicima u nastavi poželio je saborski zastupnik Josip Đakić.
– Ovo je hvalevrijedna aktivnost kojom ćete kroz godinu dana biti na pomoć djeci. Imajte dovoljno strpljenja i budite oni koji će svoja znanja prenijeti na one kojima je to potrebno – rekao je Josip Đakić.

– Pomoćnici u nastavi su iznimno bitni kako za djecu s poteškoćama, tako i za njihove roditelje. Prošle godine je bilo dosta problema oko angažiranja asistenata u nastavi. Nije bilo sredstava, a u pojedinim slučajevima izostalo je i razumijevanje resornog ministarstva. Ove godine, zahvaljujući europskim fondovima, Virovitičko-podravskoj županiji i Razvojnoj agenciji VIDRA, uspjeli smo osigurati 2,4 milijuna kuna za zapošljavanje pomoćnika u nastavi čime će se povećati kvaliteta života i obrazovanja djece koja te pomoćnike trebaju – naglasio je župan Tomislav Tolušić.

Novac za provedbu projekta osiguran je u Europskom socijalnom fondu, a odobravanjem gotovo maksimalnog broja pomoćnika Virovitičko-podravskoj županiji, očekuje se da će i indikatori u provedbi biti maksimalno zadovoljeni u skladu s postavljenim mjerama. (www.vpz.hr)

no images were found

Skip to content