U Slatini održan Sabor UDVDR RH Podružnice VPŽ

Mališani DV Zeko utakmicom dali podršku hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji
06.07.2018.
II. IZMJENE PLANA NABAVE 2018. – GRAD SLATINA
11.07.2018.

U Slatini održan Sabor UDVDR RH Podružnice VPŽ

Slatinski Ogranak UDVDR RH jučer je bio domaćin Redovnog izvještajnog Sabora Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH Podružnice Virovitičko-podravske županije koja je održana u prostorijama Vatrogasnog doma u Slatini pod predsjedanjem predsjednika Podružnice Josipa Nemeca.
Uoči početka Sabora položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade.

Na Saboru su u radno predsjedništvo izabrani predsjednici ogranaka UDVDR RH; Orahovice Miroslav Tot, Slatine Ivan Selenić, Virovitice Vlado Paurić i Voćina Darko Božičković. Na početku je predsjednik UDVDR RH Podružnice VPŽ Josip Nemec pozdravio nazočne goste, odnosno zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Darka Žužaka, pročelnika Stručne službe Grada Slatine Krunoslava Šaraboka, predsjednika Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Matu Bubaša, te predstavnike prijateljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Prije početka Sabora članovi UDVDR RH Podružnice VPŽ dobili su materijale u kojima su prikazana iscrpna izvješća o radu Podružnice i financijsko izvješće za 2017. godinu, kao i izvješća Nadzornog odbora i Suda časti, a koja su jednoglasno usvojena.
Isto tako prihvaćeni su Financijski plan za 2018. godinu kao i Plan i program rada uz nadopunu na prijedlog predsjednika slatinskog Ogranka Ivana Selenića da se predsjedništvo ogranaka i Podružnice sastaju svaka dva mjeseca kako bi uskladili svoje aktivnosti, da se jednom godišnje organizira radni sastanak predsjedništva UDVDR RH VPŽ sa županom Virovitičko-podravske županije Igorom Androvićem, kao i s predsjednikom UDVDR RH, generalom Đurom Dečakom.

Kroz plan i program rada u narednom razdoblju istaknute su brojne aktivnosti, odnosno sudjelovanje na komemoracijama, obljetnicama i hodočašćima, zatim organizacija brojnih izložbi i sportskih susreta, kao i redoviti obilazak grobnih mjesta poginulih i preminulih članova te pružanje pomoći hrvatskim braniteljima kroz rad udruge tijekom cijele godine.
U planu je i svečano obilježavanje završetka projekata „Pomozimo studentima – djeci hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnog računala (Laptopa)“ i „Djeca hrvatskih branitelja ulici NE, a sportskim klubovima DA“, te nastavak projekta „Da se ne zaboravi“.

Svoju potporu Podružnici UDVDR RH VPŽ i uspjeh u daljnjem radu iskazali su gosti, odnosno predsjednik županijske Udruge veterana vojne policije Dragan Lacković, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić, predsjednici Ogranaka UDVDR Virovitica Vlado Paurić i Voćin Darko Božičković, te predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš koji je pojasnio svrhu Odbora kao sponu između braniteljskih udruga i županije odnosno Ministarstva hrvatskih branitelja te pozvao na maksimalnu suradnju.
Svoju podršku i daljnju suradnju također su izrazili ispred Grada Slatine, pročelnik Krunoslav Šarabok, te ispred Virovitičko-podravske županije, zamjenik župana Darko Žužak. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content