U Slatini održan Međužupanijski stručni skup za učitelje i nastavnike Hrvatskoga jezika

Prijedlozi za javna priznanja Grada Slatine zaprimaju se do 20. srpnja 2018.
29.06.2018.
I Grad Slatina potpomaže izgradnju terapijskog bazena u Slatini
02.07.2018.

U Slatini održan Međužupanijski stručni skup za učitelje i nastavnike Hrvatskoga jezika

Industrijsko- obrtnička škola Slatina jučer je bila domaćin Međužupanijskoga stručnoga skupa za učitelje i nastavnike Hrvatskoga jezika pod nazivom “Hrvatski jezik u kurikularnoj reformi i učenici s teškoćama u okviru kurikularne reforme” s područja triju županija.
Stručni je skup organiziran u suradnji s “Agencijom za odgoj i obrazovanje” te višom savjetnicom za hrvatski jezik, profesoricom Anđom Suvalom koja je na početku pozdravila sudionike skupa, zahvalila se ravnatelju Industrijsko- obrtničke škole Slatina Mladenu Graovcu i Gradu Slatini na domaćinstvu, te predstavila program koji je sadržavao nekoliko stručnih predavanja i radionica.

Sudionike stručnog skupa pozdravio je i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić koji je ovom prigodom pohvalio ravnatelja, djelatnike i učenike IOŠ Slatina koji su do sada na brojnim događanjima i manifestacijama bili izvrsni domaćini. Zahvalio se i Virovitičko-podravskoj županiji na odličnoj suradnji, te svim učiteljima i profesorima koji su zajedničkim radom ove godine iznjedrili tri najbolja učenika u županiji s kojima se Slatina izuzetno ponosi.
Još jednom je svima zaželio dobrodošlicu u Slatinu i zaključio:
Vjerujem da će ovaj skup biti vrlo vrijedan i nadam se da ćete svi zajedno kroz predavanja i radionice steći dodatna znanja i informacije koje će pomoći da rad s učenicima s poteškoćama bude što kvalitetniji.“

Ispred ravnatelja i djelatnika slatinske Industrijsko- obrtničke škole kao domaćina skupa, dobrodošlicu je svim nazočnim nastavnicima, profesorima i predavačima izrazila prof. Ivana Lukač Vuković.

Gosti-predavači upoznali su nastavnike i učitelje Hrvatskoga jezika osnovnih i srednjih škola s najaktualnijim temama, vezanima uz nastavni predmet Hrvatski jezik, a koje su izravno povezane s trenutnom kurikularnom reformom u kojoj eksperimentalno sudjeluju škole.
Prof. Nikolina Marinić održala je predavanje na temu “Osvrt na četvrtu inačicu Nacionalnoga kurikuluma nastavnoga predmeta Hrvatski jezik”, te upoznala sudionike skupa s osobitostima izrade i planiranja osobnog kurikuluma u okviru kurikularne reforme za učenike s teškoćama.
Doc.dr.sc. Ksenija Romstein govorila je na temu “Učenici s teškoćama i osobni kurikulum”.

Nakon predavanja u prostorijama Hrvatskoga doma, stručni skup je nastavljen u prostorijama Industrijsko- obrtničke škole Slatina radionicama koje su vodile profesorice Nada Galić i Snježana Petrić-Glavaš, a na kojima su se sudionici skupa upoznali s Marte Meo metodom rada, koja bi nastavnicima trebala pripomoći u senzibiliziranju rada s učenicima s teškoćama. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content