U punom jeku radovi na energetskoj obnovi zgrade slatinske Gradske uprave

Proglašen najčitatelj Gradske knjižnice i čitaonice Slatina
27.08.2019.
Gradonačelnik Ostrošić u Bakiću se susreo s predstavnicima NK Mladost i ŠRU Šaran
28.08.2019.
Proglašen najčitatelj Gradske knjižnice i čitaonice Slatina
27.08.2019.
Gradonačelnik Ostrošić u Bakiću se susreo s predstavnicima NK Mladost i ŠRU Šaran
28.08.2019.

U punom jeku radovi na energetskoj obnovi zgrade slatinske Gradske uprave

Budući da nam se bliži Dan grada Slatine 1. rujna, u sklopu kojega je pripremljen bogat program te se mnogi sadržaji održavaju u samom središtu grada, brojnim će gostima upravo zgrada Gradske uprave poslužiti kao primjer novog lica Slatine u nizu projekata Grada Slatine koji svojim sugrađanima želi Slatinu učiniti mjestom još ugodnog življenja.
Naime razgovarali smo s građevinskim inženjerom Miljenkom Pešutom, voditeljem gradilišta tvrtke HIDRO EKO FUTURA d.o.o., odnosno izvođača radova, koji nam je rekao kako je zadovoljan tijekom izvođenja radova na energetskoj obnovi zgrade uprave Grada Slatine.

Projekt obuhvaća toplinsku izolaciju pročelja, ugradnju vanjskih vrata i prozora te strojarske mjere za poboljšanje sustava grijanja i hlađenja.
Trenutno se izvode fasaderski radovi, zatim radovi na vađenju stare dotrajale drvene stolarije, a paralelno i na ugradnji nove stolarije, nakon koje se zidarskim radovima ugrađuju nove špalete oko prozora s unutarnje strane.
U tijeku je zidarska obrada zidova tzv. žbukanje, dok se na krovištu izvode limarski radovi.
Isto tako izvode se radovi na prekidu kapilarne vlage koja se pojavila u temeljima i zidovima.
Danas su započeli i radovi na zamjeni stolarije na istočnom pročelju zgrade, a do kraja kolovoza bit će ugrađeni svi novi prozori.

Uz voditelja gradilišta Pešuta na gradilištu je 25 djelatnika koji će se od sutra intenzivno posvetiti završnim radovima na zapadnom pročelju.
Tako se sutra dovršava završni sloj boje, nakon čega će se s prozora skinuti zaštitna folija.
Potom će se fasadna skela demontirati i preseliti na istočno pročelje kako bi se do petka 30. kolovoza do 12 sati uklonio sav građevinski materijal i očistio prostor oko glavnog ulaza u zgradu zbog programa povodom obilježavanja Dana grada Slatine.
Naime središnja svečanost proslave Dana grada Slatine i 722. obljetnice prvog pisanog spomena Slatine, započet će 30. kolovoza odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s početkom u 16:30, a nastaviti svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Slatine u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina u 17 sati.

Kako doznajemo od voditelja gradilišta Miljenka Pešuta, fasaderski radovi na istočnom, južnom i sjevernom pročelju trebali bi biti dovršeni do 21. rujna, a svi građevinski radovi do 15. listopada. Preostaju strojarski radovi koji se predviđaju dovršiti do Božića, što je znatno prije ugovorenog roka završetka radova 8. svibnja iduće godine.

Podsjetimo, projekt je ukupne vrijednosti 5.588.709,75 kuna s PDV-om, a financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa konkurentnost i kohezija, te sredstvima Grada Slatine.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content