U Kraljevici održana edukacija u sklopu projekta “Poduzetnik kroz cijeli život”

Velika akcija dobrotvotnog darivanja krvi u Slatini
17.09.2015.
Novi natječaji za financijsku podršku građanskim akcijama “Naš doprinos zajednici”
17.09.2015.

U Kraljevici održana edukacija u sklopu projekta “Poduzetnik kroz cijeli život”

U sklopu projekta „Poduzetnik kroz cijeli život“, čiji je nositelj Centar za poduzetništvo Grada Slatine, u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici, od 11. do 16. rujna 2015. godine održana je Edukacija za voditelje učeničkih zadruga iz Slatine.

Projekt je vrijedan 201.15,21 kunu, 100% je financiran iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.” prema javnom pozivu broj HR.1.1.11. Obrazovanje za poduzetništvo i obrt. Partneri na projektu su Grad Slatina, Osnovna škola Josipa Kozarca, Osnovna škola Eugena Kumičića, Srednja škola Marka Marulića i Industrijsko-obrtnička škola Slatina. Ugovorno tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava a provedbeno tijelo Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Program edukacije za 20 voditelja učeničkih zadruga i sekcija unutar učeničkih zadruga naših osnovnih i srednjih škola, pripremila je i vodila Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva. Edukacija je obuhvaćala teme: od predstavljanja HUUZ-a, preko istraživačkog rada u učeničkoj zadruzi, predstavljanja učeničkih zadruga plakatima, uređenje štanda, poduzetništvo u učeničkim zadrugama i druge. Također je održano nekoliko praktičnih radionica vezano uz mogućnosti rada u učeničkim zadrugama: ukrašavanje ticino masom, ukrašavanje platnenih vrećica te izrada drvenih kutijica.

Za kraj edukacije organiziran je posjet učeničkoj zadruzi Osnovne škole Zvonka Cara iz Crikvenice, kao primjer dobre prakse, koja uspješno djeluje niz godina i dobitnica je brojnih nagrada. Ondje nam se predstavila i učenička zadruga Cibor, srednje škole dr. Antuna Barca Crikvenica.

Edukacija je bila veoma inspirativna za voditelje učeničkih zadruga. Dogovorena je suradnja među osnovnim i srednjim školama i stvorene su ideje za konkretne projekte za osnaživanje učeničkih zadruga što je preduvjet za jačanje kompetencija učenika što i je krajnji cilj.

Jačanje kompetencija od najranije dobi jedna je od osnova za budući razvoj zajednice a projekt „Poduzetnik kroz cijeli život“, suradnjom jedinica lokalne samouprave, potpornih i obrazovnih institucija i poduzetnika upravo to i omogućuje.(www.czpgs.hr)

no images were found

Skip to content