Topao doček sudionicima 2.ultramaratona Vukovar- Sunja

Motivci i slatinske udruge aktivno obilježili Dan borbe protiv karcinoma dojke
23.03.2019.
Savjet mladih Grada Slatine sudjelovao na Godišnjoj konferenciji Savjeta za mlade Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru
24.03.2019.
Motivci i slatinske udruge aktivno obilježili Dan borbe protiv karcinoma dojke
23.03.2019.
Savjet mladih Grada Slatine sudjelovao na Godišnjoj konferenciji Savjeta za mlade Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru
24.03.2019.

Topao doček sudionicima 2.ultramaratona Vukovar- Sunja

Danas su u Slatinu stigli sudionici memorijalnog ultramaratona imena ”Od velikog do malog Vukovara”, maratona dugog gotovo 350 kilometara kojim će simbolično spojiti dva herojska mjesta Domovinskog rata Vukovar i Sunju. Na svoj put krenuli su jučer dva sata prije ponoći iz Vukovara, a danas su nakon kraćeg zadržavanja u Slatini nastavili put svoje konačne destinacije Sunje.

Odvažnu oveću skupinu maratonaca u Slatini su dočekali predstavnici braniteljskih udruga, Grada Slatine te nekoliko građana nagradivši ih iskrenim pljeskom za njihov nesebičan trud u ovom nimalo lakom pothvatu, a koji ima za cilj odati dužnu počast navedenim mjestima, ali i svima onima koji su dali svoj život za domovinu. Ulogu domaćina dočeka maratonaca potpuno razumljivo preuzeo je sam učesnik maratona Pavo Tutenov predsjednik Glasnika istine ispričavši svojim kolegama maratoncima ulogu Slatine u Domovinskom ratu kao i svih okolnih mjesta, s posebnim naglaskom na tragičnu sudbinu i žrtvu stanovnika Četekovca i Voćina. Ispred brojnih predstavnika braniteljskih udruga ovim dragim gostima obratio se Ilija Nikolić predsjednik slatinske Hvidre, a isto je ispred Grada Slatine učinila i dogradonačelnica Sanja Mrzljak Jovanić. Svi oni zajedno poklonili su se i odali počast ispred Spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, da bi nakon toga zajedničku molitvu predvodio velečasni Dragan Hrgić. Nakon ručka i kraćeg odmora kolona se zaputila u Sunju gdje bi trebala stići tijekom sutrašnjeg dana.

Osim Glasnika istine ovaj memorijalni ultramaraton ne samo da trče već i organiziraju Udruga rekreativnog trčanja Nexe team Našice, Udruga maratonaca sisačko-moslavačke županije”Heroji ne umiru”Gornja Gračenica, Udruga branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije. Tu su ove godine i pripadnici kopnene vojske  sa svojim instruktorima kojima će ova iscrpljujuća utrka dobro doći kao priprema za natjecanje Najbolji vojnik, a treba spomenuti i Tomislava Koleca  iz Virovitice koji  istu dionicu vozi na biciklu. Tako svoje predstavnike na ultramaratonu imaju Zagreb, Slavonski Brod, Našice, Orahovica, Slatina, Nova Bukovica, Virovitica, Kutina, Voloder, Gornja Gračenica, Sisak, Sunja, Novska te Široki Brijeg.

Utrka se održava uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, a podršku događaju dali su Ministarstvo hrvatskih branitelja, brojne braniteljske udruge, Ministarstvo obrane, županije kroz koje maraton prolazi, ali i brojni  gradovi među kojima i naravno Grad Slatina.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content