Tena, Mateja, Dora i Ante pobjednici Festivala mladih slatinskih talenata

Na 18. sjednici Gradskog vijeća Grada Slatine vijećnici sve odluke usvojili jednoglasno
24/08/2019
SLIK organizirao 15. Likovnu koloniju “Slatinske slike” povodom Dana grada Slatine
24/08/2019

Tena, Mateja, Dora i Ante pobjednici Festivala mladih slatinskih talenata

Tena Zrinšćak, Mateja Meter, Dora Kokorić i Ante Benković pobjednici su sinoć održanog Festivala mladih slatinskih talenata kojeg je četvrtu godinu za redom odlično organiziralo Društvo Naša djeca Slatina.

Gotovo dva i pol sata trajao je ovaj glazbeno scenski mali spektakl, a kojeg je nosilo ukupno čak 29 malih i mladih izvođača. Pripreme za sam finalni čin trajale su nekoliko mjeseci, a u tom vremenu klinci su svojim mentoricama (Sanela Tot, Tamara Dorić, Melita Čmarec, Gabriela Baketa, Gordana Rakocija i Ivana Strupar) i mentorima dečkima iz glazbenog sastava Čiste petice odradili oko 30 radionica koje su imale za rezultat ovo lijepo slatinsko glazbeno večer kojim je i službeno započelo obilježavanje Dana grada Slatine. Pozdravnu riječ posjetiteljima na samom početku festivala uputili su ispred organizatora Snježana Pačarić predsjednica DND-a Slatina, te ispred pokrovitelja Vanja Lazić direktorica Turističke zajednice grada, dogradonačenica Sanja Mrzljak Jovanić i dožupan Marijo Klement koji su i zajedno proglasili festival otvorenim.

Prvi dio programa bio je revijalnog karaktera, a u njemu je nastupilo 7 malih predškolaca. U prvoj kategoriji učenika prvih i drugih razreda osnovnih škola za prvu nagradu natjecalo se 10 kandidata, a zbog istog broj osvojenih bodova proglašene su dvije pobjednice, Tena i Mateja. U drugoj kategoriji u konkurenciji 7 natjecatelja učenika 3. i 4. razreda odlukom prosudbene komisije prva nagrada završila je u rukama Dore, dok je u konkurenciji 5 natjecatelja viših razreda osnovne škole baš kao i lani slavio Ante.

U ocjenjivačkoj komisiji sjedili su Tatjana Granjaš, Martina Tepeš, Renata Grahovac i Snježana Dupan Lovrić koja je kao predsjednica iste i obznanila pobjednike, pobjednike koji će za nagradu putovati u Beč u posjet zabavnom parku Prater. I svi ostali sudionici nagrađeni su simboličnim nagradama, a nekoliko njih i pravim ovacijama publike za svoje nastupe baš kao i dečki iz Čiste petice za silan trud uložen u ulogu pratećeg benda ovog iz godine u godinu sve boljeg dječjeg festivala.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content