SLIK organizirao 15. Likovnu koloniju “Slatinske slike” povodom Dana grada Slatine

Tena, Mateja, Dora i Ante pobjednici Festivala mladih slatinskih talenata
24.08.2019.
GRAS ZA VAS – 29. kolovoza predavanje Optimiziranje poslovnih procesa i standardi kvalitete
24.08.2019.
Tena, Mateja, Dora i Ante pobjednici Festivala mladih slatinskih talenata
24.08.2019.
GRAS ZA VAS – 29. kolovoza predavanje Optimiziranje poslovnih procesa i standardi kvalitete
24.08.2019.

SLIK organizirao 15. Likovnu koloniju “Slatinske slike” povodom Dana grada Slatine

Već 15 godina slatinski likovni klub SLIK redovito povodom Dana grada organizira Likovnu koloniju imena “Slatinske slike”, a nastavak je to tradicije koju njeguje od samog osnutka.

Ovogodišnja kolonija „Slatinske slike 2019.“ na kojoj se u prostorima Bussines Cluba Slatina uz domaćine okupilo četrdesetak gostiju slikara i umjetnika, organizirana je pod pokroviteljstvom Grada Slatine.
Umjetnici iz desetak klubova, kao i slikari „slobodnjaci“ pristigli su iz 14 mjesta u Hrvatskoj, odnosno iz Donjeg Miholjca, Osijeka, Darde, Čepina, Josipovca, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Popovače, Pitomače, Virovitice, Suhopolja, Daruvara, Đakova i Požege.
Umjetnici su to koji već dugi niz godina surađuju i održavaju prijateljstva putujući jedni drugima na susrete, izložbe, likovne radionice i likovne kolonije.

– Neka prijateljstva njeguju se već 20 godina, ali svakom kolonijom stječu se i nova. U cijeloj priči uz stjecanje novih iskustava najbitnija su druženja na kojima se uz amatere okupljaju i akademski slikari, pa je to prilika da se vide i druge tehnike slikanja te da se puno nauči, – istaknuo je predsjednik SLIK-a Josip Gribl koji je na samom početku gostima zaželio dobrodošlicu, te ih ukratko upoznao s programom kolonije s koje će nastali radovi ostati u fundusu kluba, a dio njih bit će doniran za organiziranje humanitarnih akcija, što inače Slatinski likovni klub redovito čini.

Tema ovogodišnje likovne kolonije bila je slobodna no i ovoga puta bilo je umjetnika koji su izabrali raditi slatinske motive, a slikarske tehnike bile su uglavnom ulje, akril i pastel.

SLIK trenutno broji 20 članova koji se na svojim radionicama okupljaju u iznajmljenim prostorijama iznad knjižare Panona koje im je svojom potporom osigurao Grad Slatina, a kojemu su se slatinski SLIK-ovci i ovom prigodom zahvalili te naglasili izuzetnu suradnju.

– Okupljamo se redovito na radionicama na kojima svatko radi u svojoj tehnici gdje je ponajviše zastupljeno ulje i akril, ali i pomažemo jedni drugima osobito mladim članovima kako bi savladali slikarske tehnike. Voljeli bi da nam se pridruži što više mladih kako bi ojačali i nastavili rad našeg kluba. Vjerujem da u Slatini i okolici ima umjetnika koji bi nam se mogli pridružiti i pomladiti članstvo, – rekao je Gribl te pozvao sve zainteresirane da dođu pogledati rad slatinskih slikara na radionice koje se održavaju svakog utorka i to u ljetnom periodu od 18 do 22, a u zimskom od 17 do 21 sat. U klubu je svima besplatno osiguran materijal za rad, osim platna, i ono najvrjednije, savjeti iskusnih umjetnika, a o svim detaljima raspitati se može i na broj 098-342-531.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content