Svečano otvorena nova zgrada Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok”

Sanira se šteta nakon olujnog nevremena koje je pogodilo Slatinu
18.05.2013.
Gradonačelnik Ivan Roštaš predao na korištenje Spomen sobu Domovinskog rata
18.05.2013.

Svečano otvorena nova zgrada Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok”

Na prigodnoj svečanosti uz nazočnost, između ostalih, saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Tomislava Tolušića, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok”, Miroslava Venusa, otvorena je nova zgrada Zavoda za javno zdravstvo “Sv. Rok” Virovitičko-podravske županije u Virovitici. Svečanosti su, uz navedene, nazočili i načelnik Policijske uprave Virovitičko-podravske Mirko Kostelac, načelnik općine Lukač Đuro Bukvić, ravnatelji i djelatnici zdravstvenih i ostalih ustanova s područja Virovitičko-podravske županije, članovi Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” predvođene Mate Tolušićem, pročelnice Upravnih odjela Virovitičko-podravske županije, ravnatelj Udruge poslodavaca u zdravstvu Mile Klepo… Nakon prigodnih govora uzvanika, novu zgradu Zavoda za javno zdravstvo “Sv. Rok” nakon svečanog otvorenja blagoslovio je župnik i gvardijan Franjevačkog samostana u Virovitici, fra Marko Malović.

Prije točno 16 mjeseci, 17. siječnja 2012. godine, postavljen je temeljni kamen za izgradnju nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok”, investicije čija je vrijednost oko 10.000.000,00 kuna, a čiju su izgradnju financirali Virovitičko-podravske županija i Zavod za javno zdravstvo.

U prizemlju nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” biti će smješteni laboratorij za zdravstvenu ekologiju i laboratorij za mikrobiologiju, dok je prvi kat rezerviran za djelatnost za epidemiologiju i DDD (dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija), djelatnosti školske medicine, javnog zdravstva, zdravstvenu zaštitu mentalnog zdravlja i izvanbolničko liječenje ovisnosti.

Gradnja nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, nastavak je kontinuiranog ulaganja u zdravstvo na području naše županije u mandatu župana Tomislava Tolušića. Tako je u posljednje tri godine dograđen prostor Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, uređen je laboratorij za hranu Zavoda za javno zdravstvo “Sv. Rok” VPŽ, osnovan Zavod za hitnu medicinu VPŽ, a otvorena je i nova zgrada Opće bolnice Virovitica, najveća investicija u zdravstvu u posljednjih nekoliko desetljeća, čija je vrijednost veća od 80 milijuna kuna… (vpz.hr)

Skip to content