Svečano otvoren Poštanski ured Slatina na novoj lokaciji

U zavičajnom muzeju Slatina otvorena izložba ribičkog pribora
05.09.2018.
Festival Motivaca započeo predavanjem Ljerke Jurić Karoli
08.09.2018.
U zavičajnom muzeju Slatina otvorena izložba ribičkog pribora
05.09.2018.
Festival Motivaca započeo predavanjem Ljerke Jurić Karoli
08.09.2018.

Svečano otvoren Poštanski ured Slatina na novoj lokaciji

sdr

Poštanski ured Slatina svečano je pušten u rad nakon preseljenja sa stare adrese na Šetalištu Julija Bürgera 5, u novi prostor u Ulici bana Jelačića 29.
Na toj će adresi u prizemlju nove stambeno-poslovne zgrade od sada građanima Slatine i ostalim korisnicima pružati usluge od ponedjeljka do petka od 8,00 do 20,00 sati, a subotom od 8,00 do 13,00 sati.

U novim poštanskim prostorijama na površini od 160 četvornih metara građanima će na usluzi biti tri univerzalna šaltera i jedan izdvojeni financijski kutak za usluge koje zahtijevaju privatnost. Nova pošta na novoj lokaciji ima omogućen pristup osobama s invaliditetom, dok je pošta do sada bila na katu zgrade i imala je vanjski ulaz, ali osobe s invaliditetom ili majke s dječjim kolicima uopće nisu imale mogućnost pristupa.

Današnjoj svečanosti su nazočili saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravski Igor Andrović, predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Bojan Plantak, pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, direktor tvrtke Cestogradnja d.o.o. Slatina Mario Koić, izvršni direktor Grupe poštanskih ureda Vlado Koren, iz Ureda za korporativnu sigurnost HP-a Zdenko Blažičević, te izvršni direktor Divizije mreža Josip Poljak koji je nakon uvodnih riječi voditelja Odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte Krešimira Domjančića, službeno otvorio nove prostorije Poštanskog ureda Slatina.

„Otvaranjem ovog poštanskog ureda, Hrvatska pošta nastavlja provođenje svoje razvojne strategije Pošta2022. i investicijskog ciklusa u sklopu kojega osim uređenja poštanskih ureda ulaže i u nove strojeve za sortiranje, gradi novi sortni centar, modernizira vozni park i digitalizira kompletnu uslugu, a sve u cilju kako bi korisnicima pružili još kvalitetniju uslugu.
Korisnici će u ovom novom prostoru moći obavljati sve standardne usluge, odnosno poštanske, financijske, bankarske, te usluge osiguranja i telekoma, kao i kupiti proizvode iz širokog maloprodajnog asortimana.
Isto tako Hrvatska pošta u sklopu razvojne strategije provodi projekt „Pošta – šalter države“ koji omogućuje korisnicima obavljanje niza usluga državnih institucija. Jedan takav primjer razvili smo u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje tako da građani osim u ispostavama HZMO-a zahtjeve mogu podnijeti u svim poštanskim uredima. Također u suradnji Ministarstvom unutarnjih poslova razvijena je mogućnost dostave vozačkih dozvola na kućnu adresu podnositelja zahtjeva, a paralelno razvijamo i uslugu dostave putovnice. Hrvatska je pošta svjesna da je u Hrvatskoj potreban ravnomjeran razvoj svih njezinih dijelova i upravo zato ulaže i nastavit će s ulaganjem kako u infrastrukturu, tako i u podizanje kvalitete usluga u lokalnim zajednicama.“
– rekao je Poljak.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović tom je prigodom izrazio zadovoljstvo što su građani grada Slatine dobili novi prostor Hrvatske pošte, tim više što dosadašnji prostor nije imao pristup za osobe s invaliditetom niti je u njegovu adaptaciju ulagano 40-tak godina, a sigurno je da će ovi novi prostori doprinijeti boljem standardu i djelatnicima pošte ali i svim stanovnicima Slatine jer će biti i pristupačniji i funkcionalniji od starog prostora. Isto tako zahvalio se Upravi HP-a što ulažu i u manje gradove kako na području Virovitičko-podravske županije tako i na području cijele Hrvatske.

„Zadovoljstvo mi je što nakon dugo vremena Slatina ipak dobiva kvalitetan prostor opremljen sa svim najmodernijim uređajima i šalterima te ima pristupačnost  u modernom  zdanju koje će koristiti građanima zajedno sa svim prednostima koje HP nudi. Mislim da će to građani Slatine pozdraviti i biti zadovoljni. Želim vam i dalje uspješno poslovanje i da nastavite s ovim uspješnim trendom modernizacije te da Hrvatska pošta bude još bolja nego što su uredi u Europi.“ – rekao je na svečanosti otvorenja saborski zastupnik Josip Đakić.

Otvorenje novog prostora Poštanskog ureda Slatina obilježili su simboličnim slanjem slatinske razglednice, izvršni direktor Divizije mreža Josip Poljak koji je razglednicu poslao članu Uprave HP-a Mati Mišetiću, te slatinski dogradonačelnik Bojan Plantak koji je razglednicu poslao gradonačelniku Denisu Ostrošiću.
(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content