Suradnja Grada Slatine i Udruge HVIDR-a Slatina nastavljena novom akcijom u Sibiću

Lipe u parku u Ulici Ante Kovačića u Slatini dobile novi oblik krošnje
26.02.2021.
Grad Slatina nastavlja suradnju s prijateljskom Općinom Murter – Kornati – Fotogalerija: Dječji vrtić Zeko: Eko projekt „EKO ZEKO – obojimo svijet u zeleno“
28.02.2021.
Lipe u parku u Ulici Ante Kovačića u Slatini dobile novi oblik krošnje
26.02.2021.
Grad Slatina nastavlja suradnju s prijateljskom Općinom Murter – Kornati – Fotogalerija: Dječji vrtić Zeko: Eko projekt „EKO ZEKO – obojimo svijet u zeleno“
28.02.2021.

Suradnja Grada Slatine i Udruge HVIDR-a Slatina nastavljena novom akcijom u Sibiću

U organizaciji Grada Slatine članovi Udruge HVIDR-a Slatina jučer su  ponovno posjetili mjesto Sibić te odradili još jednu hvale vrijednu radnu akciju.

Podsjetimo, radi se o kući sedmeročlane obitelji čija je kuća nakon katastrofalnog potresa označena „crvenom“ oznakom te je predviđena za rušenje. Kako je Grad Slatina prihvatio inicijativu kojom će svaka zainteresirana lokalna uprava izgraditi ili pomoći izgradnji barem jedne kuće na potresom razrušenom području svojim donacijama uključili su se brojni građani, institucije, tvrtke…, a uključila se i slatinska HVIDR-a čiji će članovi biti od velike pomoći u realizaciji ovoga projekta.

Tako se 11 članova slatinske HVIDR-e predvođeni predsjednikom iste Ilijom Nikolićem i predsjednikom ZUiČ HVIDR-a VPŽ Matom Bubašem, te voditeljem Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslavom Hessom odazvalo novoj radnoj akciji.

Nakon prošle akcije kada su s kuće skinuli crijep, letve i daske, ovoga su puta demontirali kompletnu građu i na taj način obavili pripremu za daljnje rušenje kuće.

– Naši su branitelji zadovoljni što su se mogli uključiti u ovu akciju i tako dati svoj doprinos na potresom stradalom području. Dobar je osjećaj biti koristan i činiti dobro, a ovaj je projekt nastavak odlične suradnje koju imamo s Gradom Slatinom, – rekao je Nikolić te dodao kako slatinska HVIDR-a idući tjedan planira u vlastitoj organizaciji u Sibiću odraditi još jednu radnu akciju, te pomoći još jednoj obitelji u Petrinji. Radi se o obitelji hrvatskog branitelja s kojim smo stupili u kontakt preko predsjednika HVIDR-e u Petrinji.

Iako bi ovaj projekt mogao potrajati, u tijeku je prikupljanje potrebne projektne dokumentacije kako bi se moglo krenuti u daljnju realizaciju sanacije kuće u Sibiću, te se ide korak po korak.

– Ovim smo radovima osigurali vlasnicima kuće kakvu-takvu sigurnost jer im više ne prijeti padanje crijepa i ostale konstrukcije s krovišta pri svakom novom podrhtavanju tla, a ujedno je napravljena dobra priprema za daljnji proces sanacije kada za to dođe vrijeme, odnosno kada bude spremna sva dokumentacija na čijem se ishođenju intenzivno radi, – rekao je voditelj Odsjeka za komunalni sustav Grada Slatine Vjekoslav Hess.

Svi oni koji se žele uključiti u ovu akciju, odgovore na sva pitanja i potrebite informacije mogu dobiti u Gradskoj upravi Grada Slatine od kontakt osobe Jurice Culeja, višeg stručnog suradnika za gospodarstvo i projekte na broj telefona 091 600 92 99 ili putem maila jurica.culej@slatina.hr, te uplatiti sredstva na račun koji je namijenjen posebno za tu akciju: HR3024120091520000734  pod nazivom: “Grad Slatina – Pomoć stradalim obiteljima u potresu” s pozivom na broj odobrenja : HR68 7765- OIB uplatitelja.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content